Δείτε τι λείπει και από τη Χαλκίδα [Βίντεο]

Μπορεί να ζούμε σε μια ηλιόλουστη πόλη ωστόσο αυτό φαίνεται να μην το εκμεταλλευόμαστε στο έπακρο

Κατά 80% του χρόνου, η πόλη μας, η Χαλκίδα, φωτίζεται από τον ήλιο. Παρόλα αυτά δεν έχουμε κατανοήσει τα οφέλη. Σύμφωνα με ορισμένες μελέτες, το ποσοστό των εμφραγμάτων είναι υψηλότερο στις χώρες με μικρή ηλιοφάνεια. Αυτό έχει οδηγήσει στο συμπέρασμα πως ο ήλιος κάνει καλό και στο καρδιαγγειακό σύστημα. Η θερμότητα της ηλιακής ακτινοβολίας προκαλεί διαστολή των αρτηριών και, από τη στιγμή που τα καρδιακά επεισόδια πλήττουν όσους έχουν βουλωμένες αρτηρίες, η διαστολή των αρτηριών είναι σαφέστατα πολύ θετική υπόθεση.

Κάνει καλό και στην τσέπη μας. Για παράδειγμα θα μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε τα οφέλη του ήλιου και να τοποθετούσαμε ηλιακούς θερμοσίφωνες. Με τον ηλιακό θερμοσίφωνα εξοικονομούμε αρκετά χρήματα, αφού έχει υπολογιστεί πως ένα νοικοκυριό ξοδεύει περίπου το 5,7% της ετήσιας ηλεκτρικής ενέργειας για την θέρμανση του νερού. Μία οικογένεια 4 ατόμων έχει κάνει απόσβεση σε 3-5 χρόνια το κόστος για την αγορά και την εγκατάσταση ενός ηλιακού θερμοσίφωνα.

Δείτε τι λείπει και από τη Χαλκίδα
Χωρίς ηλιακούς θερμοσίφωνες 3,5 εκατομμύρια νοικοκυριά στη χώρα

Περισσότερα από 3,5 εκατομμύρια νοικοκυριά στη χώρα δεν έχουν ηλιακούς θερμοσίφωνες, με αποτέλεσμα οι λογαριασμοί ρεύματος να εκτοξεύονται. Το μέσο κόστος αγοράς ηλιακού ανέρχεται στα 800-1000 ευρώ. Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα, έχει αυξηθεί το ενδιαφέρον, λόγω ακρίβειας στο ρεύμα και οι καταναλωτές λένε ότι προσπαθούν να κερδίσουν ό,τι μπορούν και ελπίζουν σε μια επιδότηση.