Δείτε τι κακό έκανε ένας Ευβοιώτης στη Θεσσαλονίκη

Δεν ήταν μόνος του αλλά είχε και παρέα στη Θεσσαλονίκη

Η παρέα αυτή έβαζε στόχο τους ηλικιωμένους παριστάνοντας τους τεχνικούς, έμπαιναν στα σπίτια τους και ξεκινούσε ο εφιάλτης. Σε αυτή την μεγάλη παρέα βρίσκονταν και ένας Ευβοιώτης.

Μαζί με μεγάλη ομάδα παρίσταναν τους τεχνικούς ρήμαζαν σπίτια στη Θεσσαλονίκη. Αναλυτικότερα, τα μέλη του κυκλώματος ενεργώντας από κοινού, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά και έχοντας διακριτούς ρόλους κατά περίπτωση, προσποιούνταν τους τεχνικούς ηλεκτρικής ενέργειας, φυσικού αερίου, ανελκυστήρων κ.α. και με την πρόφαση βλάβης εντός της οικίας των υποψήφιων θυμάτων τους, εισέρχονταν στο εσωτερικό απ’ όπου έκαναν κλοπές αφαιρώντας χρηματικά ποσά και κοσμήματα – τιμαλφή.

Τα υποψήφια θύματα ήταν ηλικιωμένοι και τα εντόπιζαν κυρίως σε περιοχές όπου γίνονταν λαϊκές αγορές. Τους απασχολούσαν στην είσοδο στην οικία τους και με τον τρόπο τους τους πήγαιναν σε συγκεκριμένο δωμάτιο ώστε να μην έχουν εικόνα της κίνησης των δραστών στους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού.

Δείτε τι κακό έκανε ένας Ευβοιώτης
Δείτε τι κακό έκανε ένας Ευβοιώτης

Τέλος χρησιμοποιούσαν νοικιασμένα οχήματα από εταιρείες προκειμένου να αποφύγουν πιθανή σύνδεσή τους με αξιόποινες πράξεις.