Δείτε τι αλλάζει στην πληρωμή για το επίδομα παιδιού!

Μια αλλαγή που πραγματικά θα επηρεάσει τον τρόπο που γίνεται η πληρωμή κάθε δύο μήνες στους λογαριασμούς των δικαιούχων

Για να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού, θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση η οποία αποθηκεύτηκε προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τον σύνδεσμο https://opeka.gr/oikogeneies/epidoma-paidiou/erotiseis-apantiseis/, προκειμένου να διαβάσουν τις συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις για το επίδομα παιδιού.

Για όσους έκαναν νέα αίτηση, η τέταρτη δόση για το επίδομα παιδιού 2022 θα καταβληθεί την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022. Επίσης έρχεται μια επιπλέον αλλαγή στην πληρωμή του επιδόματος παιδιού στους δικαιούχους.

πληρωμή για το επίδομα παιδιού
Επίδομα παιδιού πληρωμή- Sandy Millar on Unsplash

Τέλος μπαίνει στην πληρωμή του επιδόματος παιδιού στην τράπεζα. Μια νέα ψηφιακή προπληρωμένη κάρτα μπαίνει στη ζωή των δικαιούχων από το 2023. Με λίγα λόγια, η καταβολή των επιδομάτων θα γίνεται μόνο μέσω προπληρωμένης κάρτας, όπως διαβάζουμε στο newse.gr.

Αυτό σημαίνει ότι το επίδομα θα μπαίνει σε προπληρωμένη κάρτα και όχι σε τραπεζικούς λογαριασμούς και από εκεί θα κάνετε τα ψώνια τους. Σήμερα με προπληρωμένη κάρτα κατά το ήμισυ καταβάλλεται το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα πρώην ΚΕΑ.

Μάλιστα, από το 2023 όλο το ποσό του ΚΕΑ θα μπαίνει στην προπληρωμένη κάρτα. Το ίδιο θα ισχύει για όλα τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ με εξαίρεση τα αναπηρικά. Όλο το ποσό του επιδόματος θα μπαίνει στην προπληρωμένη κάρτα και μέσω αυτής θα κάνει ο δικαιούχος τις αγορές του.