Υπήρχαν κάποτε πελώρια πλάσματα στην Εύβοια; [Βίντεο]

Μόνο και μόνο που σκέφτεσαι κάτι τέτοιο σε πιάνει ανατριχίλα και φοβάσαι πολύ. Να σας πούμε ότι δεν τα έχουμε δει αλλά ακούμε ιστορίες για τα μεγάλα πλάσματα που κάποτε ζούσαν έξω από τη Χαλκίδα. Πελώρια πλάσματα που ήταν τρομακτικά.

Λένε ότι σε περιοχή της Εύβοιας, υπήρχαν δεινόσαυροι. Για όσους δεν ξέρουν, οι δεινόσαυροι ήταν σπονδυλωτά ζώα που κυριάρχησαν στο γήινο οικοσύστημα για πάνω από 160 εκατομμύρια χρόνια.

Εξαφανίστηκαν πράγμα που σήμανε το τέλος της κυριαρχίας τους στον πλανήτη. Τα σημερινά πτηνά είναι άμεσοι απόγονοι των θηριόποδων δεινοσαύρων, και κατα συνέπεια θεωρούνται ως η μόνη ομάδα δεινοσαύρων που επέζησε.

Και κάτι άλλο που δεν ξέραμε είναι ότι οι δεινόσαυροι και οι άνθρωποι δεν συνυπήρξαν ποτέ. Δεν είμασταν ποτέ παρέα με τους δεινόσαυρους όπως δείχνουν οι περισσότερες ταινίες.

Μια ομάδα ερευνητών κατά το παρελθόν ανακάλυψε στον Αλμυροπόταμο τα υπολείμματα ενός είδους τεράστιου δεινόσαυρου που έζησε στη Γη πριν περισσότερα από 200 εκατομμύρια χρόνια. Οι ερευνητές βρήκαν τους σπονδύλους του λαιμού και της ουράς του δεινοσαύρου, κόκαλα από τα μπροστινά του πόδια και ένα μέρος από τα κόκαλά των πίσω του ποδιών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ερευνητών, ο δεινόσαυρός που ανακάλυψαν ήταν μεταξύ 6 και 7 μέτρων στο μήκος, νεαρός σε ηλικία και ζύγιζε περίπου 10 τόνους, δηλαδή όσο 2 ή 3 ελέφαντες.
Στο βορειότερο χωριό του Δήμου Καρύστου, βρίσκεται κτισμένος ο Αλμυροπόταμος με περισσότερους από 500 κατοίκους, σε μια βραχώδη πλαγιά μπροστά στην κοιλάδα που διαρρέεται από το χείμαρρο Διπόταμο.

Ο Αλμυροπόταμος οφείλει το όνομά του στο μικρό περίεργο ποταμάκι, που βρίσκεται στα Β.Α. του μυχού του ομώνυμου κόλπου. Το νερό του αναβλύζει κοντά στη θάλασσα από πηγή χαμηλότερης της θαλάσσιας στάθμης.