Coworking Space: 5 κατηγορίες ανθρώπων που επωφελούνται άμεσα

Έχει αυξηθεί ο αριθμός των επαγγελματιών που εργάζονται εκτός του συμβατικού περιβάλλοντος γραφείου. Η πιο συνηθισμένη εναλλακτική λύση είναι η εργασία από το σπίτι. Ενώ η εργασία από το σπίτι έχει πολλά πλεονεκτήματα, ορισμένοι διαπιστώνουν ότι είναι ένας απομονωμένος και αντιπαραγωγικός τρόπος εργασίας.

Για το λόγο αυτό, πολλοί ανεξάρτητοι επαγγελματίες αρχίζουν να επιλέγουν ένα coworking space, το οποίο απαρτίζεται από εξοπλισμένους χώρους εργασίας στο οποίο γίνεται κανείς μέλος με μηνιαία συνδρομή. Εκεί, άνθρωποι από διαφορετικές επιχειρήσεις και κλάδους εργάζονται μαζί σε ένα κοινό, κοινόχρηστο περιβάλλον. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι ανθρώπων που θα επωφεληθούν από τη χρήση ενός coworking space σε αντίθεση με την εργασία από το σπίτι.

Για ποιους αποτελεί ιδανική επιλογή το coworking space

1)  Απομακρυσμένοι εργαζόμενοι

Μια ομάδα ανθρώπων που μπορεί να επωφεληθεί από τη χρήση ενός coworking space είναι οι λεγόμενοι remote workers. Πολλοί απομακρυσμένοι εργαζόμενοι εργάζονται από ένα γραφείο στο σπίτι ή από την τοπική καφετέρια τους, επειδή απολαμβάνουν την ελευθερία και τα χρήματα που εξοικονομούν.

Οι επιχειρήσεις απασχολούν remote workers επειδή πιστεύουν ότι η ελευθερία θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της παραγωγικότητας. Παρόλο που πολλοί εργαζόμενοι εξ αποστάσεως μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά από την άνεση του γραφείου του σπιτιού τους, άλλοι βιώνουν μείωση της παραγωγικότητας είτε λόγω της αφθονίας των περισπασμών είτε λόγω της αίσθησης απομόνωσης.

Οι κοινόχρηστοι εργασιακοί χώροι είναι μια εξαιρετική επιλογή για αυτόν τον τύπο απομακρυσμένων εργαζομένων, επειδή προσφέρουν ένα ευεργετικό επίπεδο δομής χωρίς να επηρεάζουν αρνητικά την ελευθερία του απομακρυσμένου εργαζόμενου. Ακριβώς όπως η εργασία από το σπίτι, οι εργαζόμενοι εξ αποστάσεως που χρησιμοποιούν χώρους συνεργασίας μπορούν να εξισορροπήσουν την ανάγκη τους για ελευθερία με την ανάγκη τους για οργάνωση.

2) Άνθρωποι που ταξιδεύουν

Μια άλλη ομάδα ανθρώπων που μπορεί να επωφεληθεί από τη χρήση ενός χώρου συνεργασίας είναι οι επαγγελματίες που ταξιδεύουν (γνωστοί και ως digital nomads). Ένας λόγος για τον οποίο επωφελούνται είναι ότι οι χώροι συνεργασίας βρίσκονται σε μεγάλες, μητροπολιτικές πόλεις, οι οποίες είναι οι πιο συνηθισμένοι ταξιδιωτικοί προορισμοί για τους επαγγελματίες.

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο οι επαγγελματίες που ταξιδεύουν μπορούν να επωφεληθούν από ένα coworking space είναι ότι οι χώροι του είναι δομημένοι για τις ανάγκες τους και παρέχει οποιεσδήποτε επαγγελματικές υπηρεσίες μπορεί να χρειαστούν.

3) Φοιτητές

Οι φοιτητές είναι μια άλλη ομάδα που μπορεί να επωφεληθεί από τη χρήση ενός coworking space. Σχεδόν περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα, οι φοιτητές επωφελούνται στο έπακρο από το συνεργατικό, κοινωνικό περιβάλλον.

Οι χώροι αυτοί παρέχουν επίσης μια εξαιρετική ευκαιρία στους φοιτητές να δικτυωθούν με επαγγελματίες από ένα ευρύ φάσμα κλάδων. Όχι μόνο μπορούν να επωφεληθούν από την καθοδήγηση διαφόρων επαγγελματιών, αλλά μπορούν να κάνουν και γνωριμίες που μπορούν να τους βοηθήσουν να ξεκινήσουν την καριέρα τους μόλις αποφοιτήσουν.

4) Ελεύθεροι επαγγελματίες

Επειδή οι ελεύθεροι επαγγελματίες εργάζονται για πολλές διαφορετικές εταιρείες ή πελάτες, μερικές φορές ακόμη και ταυτόχρονα, συχνά υποφέρουν από την έλλειψη δομής. Οι συνεργατικοί χώροι βοηθούν τους ελεύθερους επαγγελματίες παρέχοντάς τους πρόσβαση σε αίθουσες συσκέψεων, τεχνολογία, εταιρική ταυτότητα και ένα κοινωνικό περιβάλλον που είναι ιδανικό για δικτύωση.

Το coworking space είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για τους ελεύθερους επαγγελματίες να μετριάσουν την έλλειψη σταθερότητας που συχνά βιώνουν με το επίπεδο ελευθερίας στο οποίο έχουν συνηθίσει. Συν το ότι τους προσδίδει περισσότερη αξιοπιστία το να έχουν τη φορολογική έδρα τους σε μία αμιγώς επαγγελματική διεύθυνση.

5) Άνθρωποι που εργάζονται σε συμβατικά γραφεία

Η τελευταία ομάδα ανθρώπων που μπορεί να επωφεληθεί από τη χρήση των χώρων συνεργασίας είναι οι άνθρωποι που εργάζονται σε συμβατικά γραφεία. Μπορεί να είναι λίγο αντιφατικό, αλλά υπάρχουν αρκετά πλεονεκτήματα για όσους αφήνουν περιστασιακά το παραδοσιακό τους γραφείο για να εργαστούν σε coworking space.

Οι χώροι συνεργασίας δεν έχουν τον άμεσο ανταγωνισμό και την εσωτερική πολιτική των συμβατικών χώρων γραφείου, επιτρέποντας στους εργαζόμενους να εγκαταλείψουν κάθε περιττή εργασιακή προσωπικότητα που μπορεί να επηρεάζει την παραγωγικότητά τους.


Η ποικιλομορφία των επαγγελμάτων και των ατόμων σε ένα coworking space μπορεί να πυροδοτήσει νέες δημιουργικές ιδέες που ενδέχεται να μην περνούσαν από το μυαλό των επαγγελματιών στο συμβατικό περιβάλλον του γραφείου τους.

Οι πρόσθετες υπηρεσίες που κάνουν τη διαφορά

Για παράδειγμα, οι coworking χώροι του WorkSpot περιλαμβάνουν ασφαλή ταχύτατη σύνδεση στο διαδίκτυο, πολυμηχάνημα για εκτυπώσεις και σανάρισμα, πλήρως εξοπλισμένα γραφεία με το μήνα, κουζίνα και meeting room. Εκεί θα βρείτε επιπρόσθετες υπηρεσίες όπως:

  • Graphic Design
  • Web Design (Responsive)
  • Digital Marketing
  • Υπηρεσίες VoIP
  • Υπηρεσίες SEO – SEM
  • Υπηρεσίες Hosting
  • Γραμματειακή Υποστήριξη
  • Νομικές Υπηρεσίες
  • Λογιστικές Υπηρεσίες


Αυτή η πρόσβαση σε επαγγελματικές ανέσεις και υπηρεσίες υψηλότερης ποιότητας αποτελεί σημαντική βελτίωση σε σχέση με τις επιλογές που προσφέρουν τα περισσότερα ξενοδοχεία και internet café.

Μήπως ήρθε η ώρα να δοκιμάστε κάτι νέο;