Από σήμερα είναι διαθέσιμη η εφαρμογή που θα χρησιμοποιείται για την επαλήθευση των πιστοποιητικών εμβολιασμού.
Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης
Add evianews.com on GoogleΗ εφαρμογή δείχνει μόνο το όνομα του κατόχου του πιστοποιητικού, ενώ δεν κρατάει και δεν αποθηκεύει προσωρινά ή μόνιμα προσωπικά δεδομένα ή ιστορικό επαληθεύσεων. Για τον έλεγχο και την επαλήθευση των Ευρωπαϊκών Ψηφιακών Πιστοποιητικών COVID δεν απαιτείται σύνδεση στο internet, ενώ για των ελληνικών βεβαιώσεων απαιτείται.
Υπάρχουν τρία επίπεδα επαλήθευσης. Το πράσινο, σημαίνει ότι ο κάτοχος του πιστοποιητικού έχει εμβολιαστεί ή έχει νοσήσει από COVID. Το κίτρινο, σημαίνει ότι ο κάτοχος του πιστοποιητικού έχει αρνητικό τεστ (rapid ή PCR). Και τέλος το κόκκινο που σημαίνει λάθος ή μη έγκυρο πιστοποιητικό.
Ισχύς των πιστοποιητικών:
Εμβολιασμού – 14 ημέρες από την ημερομηνία της τελευταίας δόσης
Νόσησης – έως και 6 μήνες μετά
Rapid test – 48 ώρες από τη συλλογή δείγματος (η διάρκεια μετράει από τις 00.01 από την ημερομηνία συλλογής δείγματος)
PCR test – 72 ώρες από τη συλλογή δείγματος (η διάρκεια μετράει από τις 00.01 από την ημερομηνία συλλογής δείγματος)
Περισσότερα νέα από την Εύβοια
Θρήνος στη Χαλκίδα για νέα γυναίκα που έφυγε από την ζωή
Θρήνος για 41χρονη γυναίκα στη Χαλκίδα
Η απώλεια που βύθισε στη θλίψη Χαλκίδα και Αυλωνάρι
Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και προσθέστε το στα αποτελέσματα αναζήτησης για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.
Δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianews του Γιώργου Κουτσελίνη.

