Εκτοξεύθηκαν τα κρούσματα στην Στερεά Ελλάδα – Δείτε σε ποια περιοχή!

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020, 156 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων τα 8 εντοπίστηκαν στην Στερεά Ελλάδα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 11.663, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες.

Όσον αφορά την Στερεά Ελλάδα έχουμε 9 κρούσματα με κορονοϊό. Μάλιστα σε μια περιοχή 7 νέα κρούσματα covid 19 καταγράφηκαν. Πρόκειται για την Βοιωτία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι Ευρυτανία και Φθιώτιδα έχουν από ένα κρούσμα, ενώ η Εύβοια δεν έχει κανένα σήμερα.

Την τελευταία φορά που είχε κρούσμα covid-19, η Εύβοια, ήταν χθες Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020.

Τα 2258 (19.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5065 (43.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Από τα 142 εγχώρια κρούσματα, τα 19 συνδέονται με συρροές, ενώ 12 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας.

Αναλυτικότερα 13 κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, ενώ 1 εισαγόμενο κρούσμα προσήλθε αυτοβούλως για έλεγχο.

101 κρούσματα εντοπίστηκαν στην Π.Ε Αττικής, εκ των οποίων 12 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας, ενώ 3 κρούσματα συνδέονται με συρροή, 3 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, 2 κρούσματα στην Π. Ε. Αιτωλοακαρνανίας, 7 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας, όλα συνδεόμενα με συρροή, 1 κρούσμα στην Π. Ε. Γρεβενών, συνδεόμενο με συρροή, 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ευρυτανίας, 5 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με συρροή, 4 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου, εκ των οποίων 2 συνδέονται με συρροή, 1 κρούσμα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας, 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ιωαννίνων, 3 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης, 5 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου, τα οποία συνδέονται με συρροή, 1 κρούσμα στην Π.Ε. Μεσσηνίας, 1 κρούσμα στην Π.Ε. Μυκόνου, 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σερρών, 3 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων και 1 κρούσμα στην Π.Ε. Φθιώτιδας.

Στο μεταξύ, 42 είναι οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. Οι 10 (23.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 160 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Εμβόλιο για τον κορωνοϊό: Πότε θα έρθει;

Οι ειδικοί συστήνουν για φέτος εμβολιασμό κατά της κοινής γρίπης γιατί μπορεί να μετριάσει τα συμπτώματα από τον Covid-19. Επίσης το εμβόλιο κατά του πνευμονιόκοκκου προστατεύει από εκτεταμένη λοίμωξη του αναπνευστικού.

Όλη η ανθρωπότητα περιμένει εναγωνίως ένα ασφαλές εμβόλιο που να επαναφέρει την οικονομία και τη ζωή όλων πίσω στην κανονικότητα. Και επειδή κανείς επιστήμονας ή φαρμακευτική εταιρεία δεν μπορεί να πει δεσμευτικά πότε θα έρθει αυτή η σωτήρια ώρα, τίθεται το ερώτημα, εάν υπάρχουν ενδιάμεσες “λύσεις” που να προσφέρουν κάποια προστασία μέσα στο δύσκολο χειμώνα που μας περιμένει.

Οι επιστήμονες, σύμφωνα με την naftemporiki.gr, είναι ενθαρρυντικοί. Κυρίως οι ηλικιωμένοι και όσοι πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα έχουν κάποια “όπλα” στη φαρέτρα τους με τα οποία θα μπορούσαν να θωρακίσουν την υγεία τους και να βοηθηθούν.