Το φετινό καλοκαίρι ξεκινά με τις καλύτερες προϋποθέσεις στον Δήμο Χαλκιδέων, ο οποίος παραδίδει μαθήματα κοινωνικής ευαισθησίας και πολιτισμού.
Ενώ το ζήτημα της προσβασιμότητας στις ελληνικές ακτές παραμένει συχνά στα χαρτιά, η Χαλκίδα πέρασε στις πράξεις, υλοποιώντας μια σπουδαία παρέμβαση που αλλάζει ριζικά τα δεδομένα για εκατοντάδες συμπολίτες μας και επισκέπτες με κινητικά προβλήματα.
Από την Πέμπτη 14 Μαΐου 2026, τέσσερις από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της περιοχής –τα Αστέρια, οι Συκιές, οι Αλυκές και το Λευκαντί– μεταμορφώθηκαν πλήρως. Εξοπλισμένες με υπερσύγχρονες, μόνιμες ράμπες SeaTrac, ειδικές ντουζιέρες, προσβάσιμα αποδυτήρια και οργανωμένα σημεία σκίασης, οι ακτές αυτές είναι πλέον έτοιμες να υποδεχθούν Άτομα με Αναπηρία, προσφέροντάς τους την αυτονομία και την ασφάλεια που δικαιούνται.
Η αναβάθμιση αυτή δεν έγινε τυχαία, καθώς αποτελεί μέρος του στοχευμένου υποέργου «Προσβάσιμες Παραλίες». Με τη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και τη συνεργασία του Υπουργείου Τουρισμού, επενδύθηκε το ποσό των 279.999,98 ευρώ για την αγορά και τοποθέτηση του πλήρους εξοπλισμού. Πρόκειται για μια έμπρακτη απόδειξη του πώς οι ευρωπαϊκοί πόροι μπορούν να πιάσουν τόπο, βελτιώνοντας άμεσα την καθημερινότητα των πολιτών.
Το ακόμα πιο ενθαρρυντικό είναι ότι η προσπάθεια αυτή έχει και συνέχεια. Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Χαλκιδέων, μέσα στις επόμενες ημέρες ανάλογος εξοπλισμός ΑμεΑ θα τοποθετηθεί σε τρεις επιπλέον πολυσύχναστες ακτές: στα Καλάμια, στην Παραλία Αυλίδας και στον Παπαθανασίου.
Με την κίνηση αυτή, η Χαλκίδα δείχνει τον δρόμο για το πώς πρέπει να είναι ο τουρισμός και η καθημερινότητα στον 21ο αιώνα: χωρίς αποκλεισμούς, με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και με ίσες ευκαιρίες για όλους στην απόλαυση της ελληνικής θάλασσας. Μια πρωτοβουλία που αξίζει να βρει μιμητές σε κάθε παραθαλάσσιο δήμο της χώρας.
Περισσότερα νέα από την Εύβοια
Έκτακτο: Μεγάλη η κακοκαιρία στην Εύβοια [Βίντεο]
Χαλκίδα: Πότε ξεκινά και πότε τελειώνει το παζάρι της Αγίας Παρασκευής 2026
Τρομακτικό τροχαίο στη Χαλκίδα, άντρας ήταν πεσμένος για αρκετά λεπτά στον δρόμο
Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News


