Χαλκίδα: Δείτε πως μπαίνουν για να κλέψουν τα σπίτια

Πονοκέφαλος για τους κατοίκους είναι οι κλοπές σε σπίτια της Χαλκίδας

Ο πιο συνηθισμένος τρόπος είναι να μπουκάρουν σε σπίτια που είναι απομακρυσμένα. Βλέπουν που έχει παράθυρο και το παραβιάζουν. Μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις έχουν και αυτοκίνητο για να μεταφέρουν τα κλοπιμαία. Δεκάδες περιπτώσεις έχουν γίνει στην Εύβοια με το αυτοκίνητο να κουβαλά τον “θησαυρό” τους. Ευτυχώς οι αστυνομικοί έχουν καλά αντανακλαστικά και όταν δουν ένα όχημα με ύποπτο φορτίο, το σταματούν.

Άλλη μια κλοπή θα είχαμε το μεσημέρι της Τετάρτης 17 Αυγούστου στη Χαλκίδα αν δεν τους έπιανε επ’ αυτοφόρω.

Ένας ανήλικος και ο συνεργός του, παραβίασαν παράθυρο της οικίας και εισήλθαν στο εσωτερικό της με σκοπό την κλοπή. Το δυσάρεστο είναι ότι υπάρχει μεγάλη παραβατικότητα στους ανήλικους.

Από αυτή την σύλληψη, έβγαλαν λαβράκι οι αστυνομικοί μια και οι δράστες μαζί με άλλα δύο άτομα αποτελούν μέλη εγκληματικής ομάδας, οι οποίοι το χρονικό διάστημα από 1 έως και 17-08-2022, είχαν κάνει και άλλες κλοπές.

Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους, περιλαμβάνει χρήματα, χρυσαφικά και άλλα αντικείμενα των παθόντων όπως βλέπετε και στη φωτογραφία.

κλοπή Χαλκίδα
κλοπή Χαλκίδα

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του κακουργηματικού χαρακτήρα σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας.