Εύβοια χιόνια: Δίνουν μάχη για να μείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί

Η νέα κακοκαιρία έκανε την εμφάνιση της στην Εύβοια με χιόνια στα ορεινά και πολλά προβλήματα στις παραθαλάσσιες περιοχές – Που χιονίζει τώρα και ποια σχολεία θα κλείσουν;

Χιόνια στην Εύβοια

Χιόνισε σε όλα τα βουνά της Εύβοιας. Οι περισσότεροι κάτοικοι στην Εύβοια ξύπνησαν με αυτό το υπέροχο τοπίο.

Ο καιρός είναι χειμωνιάτικος και η Εύβοια ντύθηκε στα λευκά. Τα χιόνια που πέφτουν δημιουργούν μια σειρά από πανέμορφες εικόνες…

Με αλυσίδες πρέπει να είναι εφοδιασμένοι οι οδηγοί στην θέση Ράχη της Στενής – Φωτό Στέλιος Φωτιάς

Τα χιόνια καθυστέρησαν να πέσουν φέτος αλλά ήρθαν και δημιούργησαν το σκηνικό που πολλοί περίμεναν.

Πάνω από τα 25 εκατοστά είναι το χιόνι δεξιά και αριστερά του δρόμου – Φωτό Στέλιος Φωτιάς

Οι εικόνες είναι ειδυλλιακές, με μηχανήματα των δήμων να βρίσκονται επί ποδός, για να μην κλείσουν οι δρόμοι προς τους Στρόπωνες και την Γλυφάδα.

Τα οχήματα πρέπει να έχουν αλυσίδες μιας και ο δρόμος έχει χιόνια μιας και πυκνή είναι η χιονόπτωση στην περιοχή – Φωτό Στέλιος Φωτιάς

Το στοίχημα της περιοχής είναι το Σαββατοκύριακο, να γίνει πόλος έλξης μιας και αρκετοί επισκέπτες επιλέγουν την Στενή τον χειμώνα.

Χιόνια στα ορεινά της Στενής – Φωτό: Στέλιος Φωτιάς
Τα χιόνια που πέφτουν δημιουργούν μια σειρά από πανέμορφες εικόνες που αποτυπώνονται στον φωτογραφικό φακό του Στέλιου Φωτιά

Η κακοκαιρία στην Εύβοια έφερε χιόνια στα ορεινά και προβλήματα από τους δυνατούς ανέμους ενώ υπάρχουν και σχολεία κλειστά.

Ποια σχολεία είναι κλειστά στην Εύβοια

Κλειστά είναι την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2024 και πιθανό να είναι και την Πέμπτη τα σχολεία στη Στενή και στις Στρόπωνες λόγω της κακοκαιρίας. Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στις υπόλοιπες περιοχές του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων.

Μάχη δίνουν τα εκχιονιστικά στην Εύβοια
Μάχη δίνουν τα εκχιονιστικά στην Εύβοια

Προβλήματα από τους δυνατούς ανέμους

Οι δυνατοί άνεμοι προκάλεσαν σημαντικά προβλήματα στην περιοχή της Χαλκίδας την Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2024, όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες.

Στα ορεινά της Εύβοιας ρίχνει χιόνι και στις παραθαλάσσιες περιοχές πλημμύρες

Το μεγαλύτερο “χτύπημα της κακοκαιρίας” ήταν στην περιοχή της Δροσιάς. Οι δρόμοι καλύφθηκαν από ξύλα και νερά με τον Δήμο Χαλκιδέων να έχει βγάλει μπουλτόζες για να καθαρίσει το οδόστρωμα.

Πλημμύρισε ο δρόμος Δροσιά-Λουκίσια

Ο δυνατός αέρας έβγαλε μέχρι και βάρκες στην στεριά!

Η κακοκαιρία έβγαλε βάρκες στην στεριά

Οι άνεμοι ήταν τόσο ισχυροί που ξήλωσαν μέχρι και παγκάκια ενώ τα νερά της θάλασσας κάλυψαν το οδικό δίκτυο Δροσιάς – Λουκισίων.

Ο δρόμος καλύφθηκε από ξύλα και νερά κάνοντας δύσκολη την πρόσβαση των οχημάτων

Χιόνια στα ορεινά της Εύβοιας

χιονια ευβοια διρφυσ
Χιόνια στην Εύβοια: Φωτογραφία από την Δίρφη και την θέση καταφύγιο

Χιόνια στην Εύβοια ήρθαν ξανά από το πρωί της Τρίτης 9 Ιανουαρίου 2024 όπου ξεκίνησε η ψυχρή εισβολή στα ορεινά της Στενής.

Βέβαια, καλό είναι να ξέρουμε πως να οδηγούμε στα χιόνια γιατί η οδήγηση είναι επικίνδυνη όταν οι δρόμοι γλιστρούν.

Τσουχτερό είναι το κρύο στην Εύβοια καθώς τα περισσότερα βουνά στα ορεινά του Νομού ντύθηκαν στα λευκά.

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στη Δίρφη και μετά ακολούθησαν και τα ορεινά της Ερέτριας με το βουνό της Αμπουδιώτισσα στη Σέτα να δέχεται την κακοκαιρία.

Χιόνισε στα ορεινά της Εύβοιας και το χιόνι έχει φτάσει τα 15 εκατοστά, χωρίς όμως να υπάρχουν προβλήματα στον δρόμο Άνω Στενή – Στρόπωνες.

Η χιονόπτωση είναι πιο έντονη στην κορυφή στην Δίρφη όπου το θερμόμετρο, δείχνει -2 βαθμούς Κελσίου, ενώ επικρατούν και ισχυροί άνεμοι.

Ο καιρός άλλαξε σε όλη την Εύβοια και ήρθε αισθητή πτώση της θερμοκρασίας που συνοδεύτηκε με καταιγίδες στα πεδινά και χιόνια στα βουνά της Εύβοιας.

Η παραπάνω φωτογραφία είναι από την πυκνή χιονόπτωση που ξεκίνησε από τις 10 το πρωί στα ορεινά της Στενής.

Πιο συγκεκριμένα ξεκίνησε το χιόνι λίγο πριν την θέση Καταφύγιο στον δρόμο Στενής – Στρόπωνες.

χιονια ευβοια διρφυσ
Χιόνια στην Εύβοια: Στα λευκά η Δίρφη και πιο συγκεκριμένα η θέση καταφύγιο

Ήδη είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην θέση καταφύγιο όπου χιονίζει ασταμάτητα.

Στην πόλη της Χαλκίδας, βρέχει και η θερμοκρασία είναι 8 βαθμοί Κελσίου.

Στα λευκά και η Σέτα

Στα λευκά ντύθηκε η Σέτα

Η Σέτα, αποτελεί τον υψηλότερο οικισμό της Εύβοιας, αφού είναι χτισμένη σε υψόμετρο 740 μέτρων.

Αυτή την στιγμή ρίχνει χιόνι χωρίς και το έχει στρώσει με τους κάτοικους του χωριού να έχουν μάθει να αντιμετωπίζουν τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και σχεδόν πάντα βγαίνουν νικητές!

Ποιος δρόμος είναι κλειστός στην Εύβοια

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία, στον δρόμο Χαλκίδας-Αιδηψού, στην περιοχή του Αγίου αλλά είναι απαραίτητο να έχουν οι οδηγοί μαζί τους αλυσίδες μιας και είναι υποχρεωτικό.

Η μάχη με τον χιονιά στην Εύβοια

Στην κορυφή της Δίρφυς δίνουν την πιο δύσκολη μάχη τα εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων για να κρατηθούν ανοιχτοί οι δρόμοι.

Υπάρχει ένας μίνι συναγερμός μιας και είναι οι πρώτες περιοχές στην Εύβοια που δέχονται τον χιονιά.

Έντονη είναι τις τελευταίες ώρες η χιονόπτωση σε περιοχές της Εύβοιας και ειδικά στον Άγιο και στην Δίρφη. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα προβλέπεται να διαρκέσουν για αρκετές μέρες.

Μηχανήματα της Περιφέρειας και του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων κρατούν ανοικτό το οδικό δίκτυο στον Άγιο και στους Στρόπωνες.

Αυτά τα σημεία του οδικού δικτύου κλείνουν συνήθως με τα πρώτα χιόνια και οι οδηγοί είναι καλό να έχουν μαζί τους αλυσίδες μιας και είναι υποχρεωτικές από τον νόμο.