Αυτά τα έργα πρέπει να γίνουν στην Εύβοια

παλιά γέφυρα της Χαλκίδας
Η πρώτη καταγραφή για ύπαρξης γέφυρας γίνεται στα τέλη του 5ου αιώνα π.χ., όταν οι Χαλκιδείς μετά την αποχώρηση τους από την Αθηναϊκή Συμμαχία και φοβούμενοι ναυτικό αποκλεισμό ως αντίποινα, συμμαχούν με τους Θηβαίους και αποφασίζουν να οχυρώσουν την πόλη ώστε να την προφυλάξουν από μια επικείμενη εχθρική επίθεση.

Για τις προτεραιότητες της Εύβοιας στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ έκανε λόγο ο βουλευτής Ευβοίας της ΝΔ Σπύρος Πνευματικός.

Στην τηλεδιάσκεψη, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, οι βουλευτές ενημερώθηκαν από τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για θέματα ΕΣΠΑ και Δημοσίων Επενδύσεων, κ. Τσακίρη και τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα κ. Σκάλκο, για την πρόοδο υλοποίησης του προηγούμενου ΕΣΠΑ καθώς και για τους Στόχους Πολιτικής και τον οδικό χάρτη της ενεργοποίησης του νέου ΕΣΠΑ.

Όσον αφορά τη νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ, έθεσε ως προτεραιότητα την ένταξη βασικών έργων υποδομών, με κυριότερο τη βελτίωση του κακού οδικού δικτύου. Μίλησε για τα πιο σημαντικά έργα, την παράκαμψη της Χαλκίδας, τον Βόρειο και Νότιο Οδικό Άξονα, με πολλά ώριμα τμήματα που πρέπει να προχωρήσουν, τα φράγματα σε Ψαχνά και Μανίκια, καθώς και για την αναβάθμιση του λιμανιού στη Χαλκίδα και τη διασύνδεσή του με το σιδηροδρομικό δίκτυο.

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο evianews.com