Εύβοια: Προβληματισμένοι οι γονείς στη Χαλκίδα

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στη Χαλκίδα είναι οι βανδαλισμοί σε παιδικές χαρές που γίνονται τις βραδινές ώρες όταν είναι άδειες.
Καταστρέφουν παιδικές χαρές στη Χαλκίδα

Δείτε στο βίντεο τι συμβαίνει τα βράδια και γιατί είναι προβληματισμένοι οι γονείς

Προβληματισμένοι είναι οι γονείς που έχουν μικρά παιδιά και μένουν στη Χαλκίδα.

Οργή και αγανάκτηση από τους κατοίκους που δυστυχώς κάθε φορά γίνεται κάτι που τους προβληματίζει όχι μόνο στη Χαλκίδα αλλά και σε όλη την Εύβοια.

Όταν συμβαίνουν όλα αυτά γύρω μας, μετά αναρωτιόμαστε γιατί η Φινλανδία είναι η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο:

Δεν χρειάζεται να το ψάχνουμε και πολύ μιας και εμείς εδώ δεν έχουμε βρει λύση στα βασικά ζητήματα όπως την καταστροφή της δημόσιας περιουσίας.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στη Χαλκίδα είναι οι βανδαλισμοί σε παιδικές χαρές που γίνονται τις βραδινές ώρες όταν είναι άδειες.

Δυστυχώς, οι βανδαλισμοί σε παιδικές χαρές αποτελούν ένα ολοένα και αυξανόμενο φαινόμενο.

Άγνωστοι, με άγνωστα κίνητρα, προβαίνουν σε καταστροφές και φθορές σε παιχνίδια, δάπεδα και εξοπλισμό, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των παιδιών που τις χρησιμοποιούν.

Πέρα από τις οικονομικές ζημιές που προκαλούνται στον Δήμο Χαλκίδας, οι βανδαλισμοί στις παιδικές χαρές στερούν από τα παιδιά πολύτιμους χώρους παιχνιδιού και ψυχαγωγίας. Παιδικές χαρές μετατρέπονται σε εστίες κινδύνου και αισθητικής κακοποίησης.

Για πολλοστή φορά βανδαλίζονται παιδικές χαρές του Δήμου Χαλκιδέων, από αγνώστους, οι οποίοι προκαλούν φθορές, ένα φαινόμενο που έχει πλέον λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Χαλκίδα, προβληματισμενοι, γονείς, Εύβοια
Και όμως, όπως βλέπετε στην φωτογραφία, έβαλαν φωτιά σε παιδική χαρά στη Χαλκίδα

Βάζουν μέχρι και φωτιά σε όργανα παιδικών χαρών καταστρέφοντας τες ολοκληρωτικά.

Κατά καιρούς, άγνωστοι σπάνε τα παγκάκια και τα ξύλινα τραπεζάκια με αποτέλεσμα όποιος πάει να καθίσει να ξηλώνονται τα ρούχα.

Χαλκίδα, προβληματισμενοι, γονείς, Εύβοια
Σπάνε μέχρι και παγκάκια σε παιδικές χαρές στη Χαλκίδα

Οι εικόνες στο βίντεο αποδεικνύουν ότι υπάρχει δόλος μιας και χρειάζεται αρκετή μυική δύναμη για να ξεκολλήσουν το παγκάκι και να το πετάξουν στον τάπητα.

Μια κίνηση που μαρτυρά ότι δεν έγινε από μικρά παιδιά αλλά από μεγαλύτερης ηλικίας.

Όλα γίνονται τα βράδια και το πρωί όταν ξημερώνει οι γονείς που έχουν μικρά παιδιά αγανακτούν με την εικόνα που αντικρίζουν εκεί.

Βανδαλίζονται παιδικές χαρές από ασυνείδητους δράστες, οι οποίοι προκαλούν φθορές στον τάπητα και στα όργανα, ένα φαινόμενο που έχει πλέον λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Χαλκίδα: Προβληματισμός στους γονείς που έχουν μικρά παιδιά

Ο Δήμος Χαλκιδέων έχει προβεί όλες τις φορές σε μήνυση κατά αγνώστων κι έχει απευθυνθεί στην αστυνομία προκειμένου να διερευνηθεί το φαινόμενο και να βρεθούν οι υπαίτιοι.