Αυτό το πρόγραμμα της ΔΥΠΑ σίγουρα ενδιαφέρει πολλούς Ευβοιώτες

Αυτό το πρόγραμμα της ΔΥΠΑ ενδιαφέρει πολλούς Ευβοιώτες

Το νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ που θα δώσει χρήματα σε αρκετούς εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα. Ένα πρόγραμμα που αφορά και όσους μένουν στην Εύβοια μιας και μπορούν να το επιλέξουν αφού και θα αποκτήσουν γνώσεις στο επάγγελμα τους και θα πάρουν και χρήματα.

Η πλατφόρμα για να γίνουν οι αιτήσεις άνοιξε στις 22 Δεκεμβρίου. Προσφέρει επιδοτούμενη κατάρτιση, διάρκειας 80 ωρών, σε 150.000 εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, η οποία οδηγεί σε απόκτηση ψηφιακών και «πράσινων» γνώσεων και δεξιοτήτων και αντίστοιχη πιστοποίηση, μέσω ανεξάρτητων φορέων πιστοποίησης.

Το ποσό της επιδότησης από το πρόγραμμα της ΔΥΠΑ, ανέρχεται σε 5 ευρώ ανά ώρα, δηλαδή συνολικά έως τα 400 ευρώ. Οι ενδιαφερόμενοι, μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα, μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα. Το νέο αυτό πρόγραμμα ονομάζεται Πάω Μπροστά και στο newse, θα βορουν οι εργαζόμενοι τις πληροφορίες πως να επιλέξουν το πρόγραμμα κατάρτισης που επιθυμούν και να παρακολουθήσουν, ανάλογα με το εκπαιδευτικό και επαγγελματικό προφίλ τους.