Εύβοια: Προσοχή! Νέα απάτη που αδειάζει λογαριασμούς

νεα απατη, ευβοια, αδειαζει λογαριασμουσ

Μια νέα απάτη έχει κάνει τις τελευταίες μέρες την εμφάνιση της στην Εύβοια.

Θύματα οι πολίτες σε διάφορες περιοχές της Εύβοιας. Οι επιτήδειοι προσποιούνται τους υπαλλήλους της Στερεάς Ελλάδας και επικοινωνούν μαζί τους.

Αυτή είναι η νέα απάτη στην Εύβοια που αδειάζει λογαριασμούς

Παρατηρήθηκε ότι πολίτες καλούνται από άγνωστους αριθμούς κυρίως κινητών, αλλά και σταθερών τηλεφώνων, με σκοπό την άντληση πληροφοριών που αφορούν σε εγχρήματες συναλλαγές.

Η νέα απάτη έχει στόχο τους πολίτες και οι δράστες προσποιούνται τους υπαλλήλους της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Σκοπός των κυκλωμάτων είναι να αδειάζει λογαριασμούς. Για αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Μάλιστα στο παρελθόν έχουν χρησιμοποιήσει και άτομα του Δήμου Χαλκιδέων.

Αυτό πρέπει να κάνετε για να μην πέσετε θύμα της νέας απάτης στην Εύβοια

Υπενθυμίζεται πως η επικοινωνία με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας πραγματοποιείται είτε δια ζώσης είτε με ηλεκτρονική αλληλογραφία είτε τηλεφωνικά μέσω των ηλεκτρονικών διευθύνσεων και υπηρεσιακών αριθμών σταθερής τηλεφωνίας, που είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του φορέα, www.pste.gov.gr.

Όπως επισημαίνουν οι αρμόδιες Αρχές, οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί με μηνύματα που τους ενημερώνουν για δήθεν προβλήματα με λογαριασμούς, κάρτες ή το e-Banking.

Μην δίνετε ποτέ κωδικούς

Μην δίνετε σε κανέναν κωδικούς σύνδεσης για το e-Banking, Kωδικούς μιας Χρήσης (OTP) που έρχονται με μήνυμα στο κινητό (SMS, Viber), στοιχεία καρτών σας και προσωπικά/ οικονομικά στοιχεία.

Και βέβαια να μην μεσολαβείτε ως ενδιάμεσοι σε διακίνηση χρημάτων από άλλα άτομα άγνωστα.

Μην απαντάτε σε άγνωστους αριθμούς

Θα πρέπει να διακόψετε την κλήση εάν κάποιος καλεί από άγνωστο αριθμό και να ελέγχετε εάν μια διαδικτυακή επενδυτική πλατφόρμα είναι αδειοδοτημένη από κάποια υπαρκτή και αρμόδια εποπτική Αρχή.

Τέλος να διασταυρώνετε τον αριθμό λογαριασμού με τον προμηθευτή ή τον εκάστοτε πελάτη