Αθλήματα στρατιωτικών σχολών 2022: Ποιες είναι οι ημερομηνίες;

Οι πανελλήνιες 2022 έρχονται και σε λίγες ημέρες θα γίνουν οι προκαταρκτικές εξετάσεις για τους υποψήφιους Στρατιωτικών – Αστυνομικών σχολών.

Όταν λέμε προκαταρκτικές εξετάσεις εννοούμε τα αθλήματα που θα δώσουν οι υποψήφιοι.

Οι προκαταρκτικές εξετάσεις είναι τα αθλήματα όχι μόνο των στρατιωτικών σχολών αλλά αφορούν στους υποψήφιους και για τις Σχολές του Λιμενικού Σώματος, τις Σχολές του Πυροσβεστικού Σώματος και τις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίοι θα λάβουν μέρος στις Πανελλήνιες Εξετάσεις του 2022 και θα καταθέσουν το μηχανογραφικό τους μαζί με τους υπόλοιπους υποψήφιους.

Σε λίγες ημέρες θα ανακοινωθούν οι ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής των προκαταρκτικών εξετάσεων καθώς και όλες οι λεπτομέρειες.

Αθλήματα στρατιωτικών σχολών 2022
Η αύξηση εισακτέων αναμένεται και στις στρατιωτικές σχολές, χωρίς ακόμα να έχει γίνει γνωστός ο αριθμός. (Max Di Capua, Unsplash)

Η αλλαγή αυτή ήταν σημαντική για τους υποψήφιους καθώς μέχρι τώρα γνώριζαν ότι θα έπρεπε να λάβουν μέρος στις προκαταρκτικές εξετάσεις το Φθινόπωρο του 2021.

Ο αριθμός των εισακτέων στις αστυνομικές σχολές θα είναι αυξημένος κατά 450 άτομα, επιστρέφοντας στα επίπεδα του 2020.

Η αύξηση εισακτέων αναμένεται και στις στρατιωτικές σχολές, χωρίς ακόμα να έχει γίνει γνωστός ο αριθμός.

Για πρώτη φορά θα διεξαχθούν τα αγωνίσματα νωρίτερα από τις Πανελλήνιες 2022. Σε λίγες μέρες αναμένεται να ανακοινωθούν ημερομηνίες. Ακούγεται ότι θα ανακοινωθούν πριν κλείσουν για Πάσχα τα σχολεία.