Αρχαιοελληνικά Κοσμήματα – Αναβιώστε Μνήμες Πολιτισμού

Επρόκειτο για κοσμήματα με επιρροές και μνήμες αρχαιοελληνικής τέχνης σύμφωνα με τη θεματολογία των συμβόλων που χρησιμοποιούνταν στην Αρχαιότητα για την ανάδειξη της γυναικείας ομορφιάς σε ένα κόσμημα. Στα αρχαιοελληνικά κοσμήματα συγκαταλέγονται τα κοσμήματα με μαργαριτάρι, τα κοσμήματα με έντονα χρώματα, τα κοσμήματα σε σχήμα σπείρας (σύμβολο χρόνου), με το μοτίβο του μαιάνδρου, κοσμήματα με κλαδιά ελιάς, το σύμβολο του Ήλιου της Βεργίνας, κοσμήματα με τη μορφή της κουκουβάγιας, τις προτομές θεοτήτων ή μνημείων, το δίσκο της Φαιστού, τα κυκλαδικά ειδώλια κ.α.

Πως προέκυψε το Αρχαιοελληνικό Κόσμημα – Αναδρομή

Το αρχαιοελληνικό κόσμημα από αρχαιοτάτων χρόνων κοσμούσε το γυναικείο σώμα και αποτελούσε σοβαρή ένδειξη του πλούτου και της κοινωνικής τάξης στην οποία ανήκαν οι κάτοχοι τους.

Οι γυναίκες ανέκαθεν εκδήλωναν την σχέση αγάπης με το κόσμημα και οι ενδείξεις έχουν ως αρχή τη Μυκηναϊκή Περίοδο. Πλήθος κοσμημάτων βρέθηκαν σε ανασκαφές με σφυρήλατα διακοσμημένα κοσμήματα, κοσμήματα με ημιπολύτιμους λίθους, χρυσά, ασημένια, χάλκινα, που άλλοτε κοσμούσαν το σώμα και άλλοτε τα μαλλιά και τα ρούχα.

Η αγάπη στην καλλιτεχνία κοσμημάτων συνέχισε στη Γεωμετρική Περίοδο με επιδράσεις και επιρροές πέραν του Ελλαδικού χώρου, με συνέχεια την Αρχαϊκή Περίοδο όπου στα κοσμήματα αναπαριστώνται μορφές θεοτήτων/ζώων. Κατά την Κλασσική Περίοδο οι μορφές που αναπαριστώνται πληθαίνουν και δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στο πειραματισμό σε σκουλαρίκια με τη χρήση των γεωμετρικών σχημάτων και έντονων χρωμάτων. Κατά την Ελληνιστική Περίοδο το χρώμα στο κόσμημα μονοπωλεί το ενδιαφέρον καθώς και οι περίτεχνοι διάκοσμοι.  Κατά την Ρωμαϊκή Περίοδο κάνουν την εμφάνιση τους τα μαργαριτάρια με έμφαση στους ημιπολύτιμους λίθους. Τη Βυζαντινή Περίοδο, η παρουσία του μαργαριταριού καθιερώνεται και προστίθενται τα κοσμήματα από σμάλτο, ρουμπίνι. Στη Μεταβυζαντινή Περίοδο τέλος, εμφανίζονται κοσμήματα με το σύμβολο του Σταυρού καθώς και νέες επιρροές πέραν της Ελλαδικής Τέχνης.

Αρχαιοελληνικά Κολιέ

Τα κολιέ με αρχαιοελληνικές επιρροές θα δώσουν στυλ και φινέτσα στην εμφάνιση σας. Είναι εύκολα στο συνδυασμό τους και μπορούν να φορεθούν όλο το χρόνο για κάθε περίσταση. Το στυλ τους απογειώνεται το καλοκαίρι καθώς αποτελεί ένα ιδανικό στυλ κοσμήματος για τις διακοπές σας.

Αρχαιοελληνικά Σκουλαρίκια

Τα αρχαιοελληνικά σκουλαρίκια λόγω της φυσικής τους κομψής κατασκευής μπορούν να πλαισιώσουν το αρχαιοελληνικό κολιέ της επιλογής σας δημιουργώντας μια πραγματικά μοναδική εικόνα.

Αρχαιοελληνικά Βραχιόλια

Τα αρχαιοελληνικά βραχιόλια αποτελούν το κόσμημα που θα χαρακτηρίζει τις εμφανίσεις σας από αισθητική, κομψότητα, πολυτέλεια, και διαχρονικό στυλ.

Αρχαιοελληνικά Δαχτυλίδια

Τα δαχτυλίδια με αρχαιοελληνικό στυλ μέσα από την πληθώρα χρωμάτων και σχεδίων μπορούν να αναβιώσουν μνήμες πολιτισμού που δεν χάνουν την αξία τους.