Πλατφόρμα arogi.gov.gr: Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την πρώτη αρωγή για τους πυρόπληκτους και της Εύβοιας

Παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων πρώτης αρωγής για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές του φετινού Ιουλίου.

Σε αυτή την κατηγορία είναι και οι κάτοικοι της Νότιας Εύβοιας.

Ο λόγος είναι να παρασχεθεί επαρκής χρόνος στους πυρόπληκτους που θέλουν να υποβάλλουν αιτήσεις στην πλατφόρμα arogi.gov.gr.

Στην παράταση της προθεσμίας για την υποβολή των αιτήσεων πρώτης αρωγής για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές του φετινού Ιουλίου, στην πλατφόρμα arogi.gov.gr, με την άμεση τροποποίηση των σχετικών κοινών υπουργικών αποφάσεων, ανακοίνωσε το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κατόπιν εισήγησης της Κυβερνητικής Επιτροπής Κρατικής Αρωγής.

Ειδικότερα, παρατείνεται η υποβολή αιτήσεων της πρώτης αρωγής για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές του Ιουλίου 2023, ως και την 31η Αυγούστου 2023, προκειμένου να παρασχεθεί επαρκής χρόνος στους πληγέντες για την υποβολή των αιτήσεων.

Παράλληλα, όσον αφορά την πρώτη αρωγή έναντι στεγαστικής συνδρομής, τροποποιείται η ημερομηνία-ορόσημο με την οποία λαμβάνονταν υπόψη τα στοιχεία περιουσιακής κατάστασης, σε 14 Αυγούστου 2023, προκειμένου να ληφθούν υπόψη και πρόσφατες μεταβολές στα στοιχεία ακινήτων για ιδιοκτήτες κτηρίων που έχουν πληγεί.

Υπενθυμίζεται ότι η αίτηση υποβάλλεται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας arogi.gov.gr, η οποία λειτουργεί με τη συμβολή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Εύβοια νέα σήμερα

Ποιοι οικοπεδούχοι στην Εύβοια θα πληρώσουν πρόστιμα;

Τα 2 φουλ παράξενα της Εύβοιας που όλο το internet γελά

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  και στο Viber  για να μαθαίνετε τα νέα της Εύβοιας και της Χαλκίδας πρώτοι