Χαλκίδα: Στα κάγκελα οι κάτοικοι για το τσιμεντένιο ερείπιο!

χαλκιδα ερειπιο

Όσοι περνούν απέξω έχουν παρατηρήσει το τσιμεντένιο ερείπιο που βρίσκεται στο κέντρο της Χαλκίδας.

Ένα ερείπιο που με το πέρασμα των χρόνων μένει ανεκμετάλλευτο. Τα φώτα είναι σβησμένα και στέκει επιβλητικά μέσα στο κέντρο της Χαλκίδας.

Κάποτε είχε ζωή αλλά τα χρόνια πέρασαν και χρειάστηκε να γίνει η μετεγκατάσταση του στο νέο νοσοκομείο που φτιάχνονταν για χρόνια πίσω από τα ΚΤΕΛ.

Τα τελευταία χρόνια το παλιό νοσοκομείο της Χαλκίδας είναι ένα ερείπιο που μένει ανεκμετάλλευτο.

Ακούστηκαν πολλά για την μελλοντική χρήση του. Ακούστηκε ότι εκεί θα στελέχωνε το ΕΚΑΒ. Στην συνέχεια υπήρχε η φήμη για δημιουργία Μονάδας Εντατικής Θεραπείας για τους πάσχοντες από την covid 19.

Οι φήμες απλά αιωρούνταν έξω από αυτό το κτίριο που με το πέρασμα των χρόνων μεταμορφώθηκε σε ερείπιο.

Το τσιμεντένιο ερείπιο της Χαλκίδας

χαλκιδα ερειπιο

Οι πιέσεις προς το αρμόδιο υπουργείο από τον Δήμο είναι αρκετές ώστε να δωθεί για χρήση κάποιας υπηρεσίας.

Εδώ και τρία έτη ένα πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο των πολιτών έχει εγκαταλειφθεί στην ερήμωση, τις λεηλασίες και την απαξίωση.

Αποτέλεσμα έχει να επηρεάζει αυτό το ερείπιο και τις διπλανές επιχειρήσεις μιας και έχει σαν αποτέλεσμα να πέσει η εμπορική αξία στην περιοχή.

Αυτή την άποψη υποστηρίζει και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θανάσης Ζεμπίλης που μιλά για φθορά του παλαιού νοσοκομείου και μια ολόκληρη περιοχή του κέντρου της πόλης, να βυθίζεται εξαιτίας του στο τέλμα και την παρακμή, οδηγώντας σε απόγνωση δεκάδες εμπόρους και επαγγελματίες.

Το αίτημα της τοπικής κοινωνίας είναι η άμεση παραχώρηση του παλαιού νοσοκομείου Χαλκίδας στο Δήμο Χαλκιδέων, όπως αντίστοιχα συνέβη και με το παλαιό νοσοκομείο Λαμίας.