Μετά την καταστροφή του 2021, ο Άγιος Αθανάσιος ξαναχτίστηκε με την αγάπη και τη δύναμη των ανθρώπων
Οι πληγές που άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα του 2021 στην Εύβοια είναι ακόμη ανοιχτές.
Κάθε δέντρο που χάθηκε, κάθε σπιτικό που δοκιμάστηκε, κάθε ιερός τόπος που καταστράφηκε, χαράχτηκαν βαθιά στις ψυχές των ανθρώπων.
Κι όμως, μέσα από τις στάχτες ξεπηδά η δύναμη της πίστης και της ενότητας.
Στον Βουτά, το ξωκλήσι του Αγίου Αθανασίου, που οι φλόγες αφάνισαν, στέκει και πάλι όρθιο. Όχι μόνο ως κτίσμα, αλλά ως ζωντανό σύμβολο ελπίδας, που χτίστηκε με τα χέρια, τις προσευχές και την αγάπη όλων.
Στον Βουτά, γεννήθηκε μια αχτίδα ελπίδας. Το ξωκλήσι του Αγίου Αθανασίου, που τότε χάθηκε ολοσχερώς στις φλόγες, άνοιξε ξανά τις πόρτες του.
Με κόπο, με αγάπη και με τη συνδρομή όλων, ξαναχτίστηκε πέτρα την πέτρα, για να θυμίζει πως καμία καταστροφή δεν είναι ικανή να σβήσει την πίστη και τη δύναμη των ανθρώπων.
Εύβοια ειδήσεις σήμεραΕύβοια: 2 μπουκιές και θα καταλάβεις γιατί την λένε περίεργη τούρτα
Η σκοτεινή αλήθεια της Εύβοιας: Ο αριθμός των νεκρών στους δρόμους
1 απαγορευμένο μέρος για να περπατήσεις βράδυ στη Χαλκίδα
Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.
Δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianewsτου Γιώργου Κουτσελίνη.