Γιατί οι επιχειρήσεις και τα σχολεία πρέπει να αγοράσουν έναν φορητό απινιδωτή

Τα σχολεία, οι επιχειρήσεις και άλλοι δημόσιοι χώροι πρέπει να διαθέτουν έναν φορητό απινιδωτή για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Όπως το κιτ πρώτων βοηθειών και η εκπαίδευση CPR, έτσι και ένας φορητός απινιδωτής μπορεί να βοηθήσει στη διάσωση μιας ανθρώπινης ζωής. Καθώς ο αριθμός ξαφνικών θανάτων που οφείλεται σε καρδιακή προσβολή αυξάνεται, περισσότερα σπίτια αλλά και κοινόχρηστοι χώροι αγοράζουν απινιδωτές.

Ακολουθούν ορισμένες περιπτώσεις που ευθύνονται για ξαφνική καρδιακή προσβολή  ή SCA: Η ξαφνική καρδιακή προσβολή εμφανίζεται όταν υπάρχει δυσλειτουργία του συστήματος της καρδιάς.
Τα συμπτώματα της SCA από την άλλη πλευρά είναι η ξαφνική απώλεια συνείδησης και η διακοπή της κανονικής αναπνοής. Το SCA είναι διαφορετικό από μια καρδιακή προσβολή. Μια καρδιακή προσβολή προκαλείται από ανεπαρκή ροή του αίματος προς την καρδιά που προκαλεί ανεπάρκεια οξυγόνου. Αν και οι όροι χρησιμοποιούνται συχνά εναλλακτικά, οι καρδιακή προσβολή και η SCA είναι διαφορετικές και απαιτούν διαφορετική θεραπεία.

Πάνω από 200.000 άτομα πεθαίνουν κάθε χρόνο από την SCA. Η SCA μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία. Η απινίδωση στα πρώτα λεπτά της SCA αυξάνει τις πιθανότητες επιβίωσης. Χωρίς άμεση θεραπεία, περίπου 95 τοις εκατό των ασθενών θα πεθάνουν από την ξαφνική έναρξη της SCA. 

Στους κοινόχρηστους χώρους έχει επίσης παρατηρηθεί αύξηση στην προμήθεια φορητών απινιδωτών. Οι άνθρωποι νιώθουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση γνωρίζοντας ότι σε μια περίπτωση έκτακτη ανάγκης, όπως είναι η καρδιακή προσβολή, θα μπορέσουν να βοηθήσουν έναν συνάδελφο, έναν μαθητή ή έναν πελάτη. Οι φορητοί απινιδωτές είναι εύκολο να αγοραστούν και να χρησιμοποιηθούν. Οι πιο σύγχρονες μονάδες που έχουν σχεδιαστεί και για οικιακή χρήση, δεν απαιτούν άδεια  και μπορούν να αγοραστούν από οποιοδήποτε κατάστημα παροχής τέτοιων ειδών. Οι μονάδες έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε σχεδόν όλοι να μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν, ακόμα κι αν έχουν ελάχιστη ή καθόλου εμπειρία. Οι ηχητικές οδηγίες καθοδηγούν τους χρήστες με βήματα για να βοηθήσουν έναν ασθενή που έχει υποστεί καρδιακή προσβολή. Ωστόσο, θα ήταν πολύ χρήσιμη η επιπλέον εκπαίδευση παροχής πρώτων βοηθειών, προκειμένου να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες με επιτυχία στον άνθρωπο που βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ο φορητός απινιδωτής παρακολουθεί αυτόματα τον καρδιακό ρυθμό του ασθενούς και καθορίζει εάν απαιτείται θεραπεία. Οι φορητοί απινιδωτές πρέπει να διατίθενται  σε σπίτια, σχολεία, επιχειρήσεις ή άλλο δημόσιο χώρο. Σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, καλό είναι να υπάρχουν όλα τα απαραίτητα εργαλεία πρώτων βοηθειών, όπως είναι οι πυροσβεστήρες CO2, οι φορητοί απινιδωτές ή το κιτ πρώτων βοηθειών, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα υπάρχει επαρκής και άμεση παροχή πρώτων βοηθειών σε καταστάσεις που χρήζουν άμεσης παρέμβασης.