Εύβοια – εκλογές 25 Ιουνίου 2023: Πόσους βουλευτές θα βγάλει το κάθε κόμμα;

βουλευτεσ, ευβοια, 25 ιουνιου 2023

Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν για το ποιοι βουλευτές θα βγουν από την Εύβοια μετά τις δεύτερες κάλπες στις 25 Ιουνίου 2023.

Εμείς θα σας παρουσιάσουμε τα επικρατέστερα σενάρια που ακούγονται. Και είναι σενάρια που δεν βασίζονται σε δημοσκοπήσεις αλλά στην κοινή λογική.

Οι εκλογές άλλωστε δεν είναι πάντα προβλέψιμες και υπάρχουν και πολλές εκπλήξεις όπως περίεργα και παράξενα.

Τα σενάρια για την Νέα Δημοκρατία

Θα ξεκινήσουμε πρώτα από την Νέα Δημοκρατία που έφερε και τα μεγαλύτερα ποσοστά στην Εύβοια μετά τις εκλογές στις 21.05.2023.

Στις πρώτες εκλογές η Νέα Δημοκρατία βγάζει δύο βουλευτές. Πρόκειται για τον Θανάση Ζεμπίλη που τερμάτισε πρώτος και ακολουθεί ο Σίμος Κεδίκογλου.

Το σενάριο που ακούγεται για την Νέα Δημοκρατία είναι ότι ίσως καταφέρει και βγάλει και άλλη έδρα.

Μετά την παραίτηση του Σπύρου Πνευματικού με βάση την λίστα επικρατέστερο σενάριο είναι να έχουμε και μία γυναίκα βουλευτή, την Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη.

Μπορεί στη Νέα Δημοκρατία να φιγουράρει τρίτο το όνομα του Σπύρου Πνευματικού αλλά ο ίδιος θα παραδώσει την έδρα του, αν εκλεγεί. Σε αυτή την περίπτωση, όπως γράψαμε παραπάνω, την θέση θα πάρει η Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη.

Τα σενάρια για τον ΣΥΡΙΖΑ

Εκεί δεν φαίνεται να αλλάζει η κατάσταση και να μένει στην μία έδρα που έχει πάρει ο Συμεών Κεδίκογλου.

Αν συνεχιστεί η ίδια διαφορά έχει αποκλειστεί το σενάριο ότι θα κερδίσει και δεύτερη έδρα.

Τα σενάρια στο ΠΑΣΟΚ

Ένα επικρατέστερο σενάριο είναι να πάρει το κόμμα και δεύτερη έδρα αν θα αυξήσει και άλλο τα ποσοστά του.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι Κατερίνα Καζάνη θα διατηρήσει την έδρα της και ενδέχεται να βγάλει και δεύτερο βουλευτή τον Αλέξανδρο Θεοδώρου.

Βέβαια για να βγάλει από μία έδρα παραπάνω είτε το ΠΑΣΟΚ, είτε η Νέα Δημοκρατία, βασική προϋπόθεση είναι να χάσει την έδρα από την Εύβοια, η Ελληνική Λύση και να μην βγάλει βουλευτή τον Βασίλη Αρμόνη.

Πάντως είτε πάρει μία έδρα το ΠΑΣΟΚ, είτε η Νέα Δημοκρατία, εκπροσώπηση θα έχει η Νότια Εύβοια μιας και οι δύο υποψήφιοι βουλευτές όπως ο Αλέξανδρος Θεοδώρου και η Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη έχουν καταγωγή από την συγκεκριμένη περιοχή.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι και το ΚΚΕ θα κρατήσει μία έδρα με τον Γιώργο Μαρίνο.

Και επειδή στις δεύτερες εκλογές, οι κάλπες το πρωί της 25ης Ιουνίου θα είναι άδειες, τα παραπάνω είναι σενάρια και αν δεν γίνει μια συγκλονιστική αλλαγή, ενδέχεται να ισχύσει ένα από αυτά.

Οι λίστες με τους υποψήφιους βουλευτές των κομμάτων που μπήκαν στην βουλή στις πρώτες κάλπες

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

1. ΖΕΜΠΙΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Γεωργίου 2. ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΣΥΜΕΩΝ (ΣΙΜΟΣ) του Βασιλείου 3. ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του Γεωργίου 4. ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΩΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ του Θεοδώρου 5. ΚΑΡΒΕΛΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ (ΣΤΕΛΙΟΣ) του Ιωάννη 6. ΣΤΑΜΑΤΕΑ-ΒΑΡΔΟΥΛΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του Κωνσταντίνου 7. ΛΑΓΟΣ ΦΩΤΙΟΣ του Κωνσταντίνου 8. ΤΡΙΓΩΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (ΓΙΩΤΑ) του Μάνθου-Κωνσταντίνου

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

1. ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΣΥΜΕΩΝ του Άγγελου 2. ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ του Ευάγγελου 3. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του Δημητρίου 4. ΑΚΡΙΩΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ του Γεωργίου 5. ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ του Γεωργίου 6. ΦΡΥΓΑΝΙΩΤΗ ΕΥΛΑΜΠΙΑ (ΒΑΝΑ) του Γεωργίου 7. ΛΙΒΑΝΙΟΥ ΖΩΗ του Ευάγγελου 8. ΓΙΑΧΟΛΛΑΡΗ ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ του Νίκο

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

1. ΚΑΖΑΝΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του Νικολάου 2. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του Ιωάννη 3. ΚΑΛΑΒΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Αθανασίου 4. ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Αθανασίου 5. ΤΑΡΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Γεωργίου 6. ΣΟΥΡΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Σπυρίδωνος 7. ΤΟΥΛΟΥΜΗ ΑΝΝΑ – ΕΙΡΗΝΗ του Νικολάου 8. ΚΙΟΥΚΗ ΜΑΡΙΑ του Κωνσταντίνου

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

1. ΜΑΡΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Βασιλείου 2. ΠΥΘΟΥΛΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ του Παρασκευά 3. ΓΕΩΡΓΑΝΤΖΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του Κωνσταντίνου 4. ΑΥΛΩΝΙΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ (ΤΑΝΙΑ) του Ευαγγέλου 5. ΤΣΙΒΙΚΑ ΓΡΑΝΕΤΑ του Ευαγγέλου 6. ΜΟΥΤΟΥΣΙΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ του Γεωργίου 7. ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Κωνσταντίνου 8. ΤΖΑΒΑΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Ευαγγέλου Αντωνίου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ

1. ΑΡΜΟΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Νικολάου 2. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΔΑΥΙΔ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ του Νικολάου 3. ΤΣΙΜΠΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ του Χρήστου 4. ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του Ανέστη 5. ΓΙΑΠΑΠΠΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ του Ευσταθίου 6. ΛΙΩΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του Ιωάννη 7. ΤΣΑΛΑΜΑΝΙΟΥ ΑΜΒΡΟΣΙΑ του Στρατηγάκη