Η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά στο ανδρικό ντύσιμο

Όσο κι αν, κατά καιρούς, θεωρήθηκαν εκτός μόδας, όσο κι αν «πολεμήθηκαν» για να περάσουν στο χρονοντούλαπο της ενδυματολογίας, όχι μόνο δεν βγήκαν από τα συρτάρια, αλλά αντιθέτως, παραμένουν καθημερινά μέσα στις πρώτες επιλογές σας, είτε είναι Φθινόπωρο, είτε είναι Χειμώνας, είτε είναι Άνοιξη, είτε είναι Καλοκαίρι.

Μιλάμε φυσικά, για φανελάκια ανδρικά, που θεωρούνται από τα πλέον απαραίτητα είδη ρούχων που βρίσκεται στις γκαρνταρόμπες όλων, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Οι φανέλες «συνοδεύουν» τους άνδρες σχεδόν καθημερινά, σε κάθε έξοδο τους. Ο ρόλος τους είναι διττός: Οι άνδρες επιλέγουν να φορούν ανδρικά φανελάκια σαν εσώρουχο αλλά και να τους δίνουν τον δικό τους τόνο στην εμφάνιση τους, όταν παίζουν τον ρόλο της μπλούζας, για άθληση ή μια απλή καλοκαιρινή βόλτα στην παραλία.

Υπάρχουν, όμως, κριτήρια στην επιλογή ενός άνδρα για τα φανελάκια που θα επιλέξει να έχει στο συρτάρι του; Φυσικά και υπάρχουν. Οι ανδρικές φανέλες έχουν τα δικά τους «μυστικά». Το είδος των υφασμάτων και των υπόλοιπων φυσικών ή τεχνητών υλικών που αξιοποιούνται για την κατασκευή τους, συνήθως διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στις τελικές επιλογές σας.

Ποιες είναι, λοιπόν, οι βασικές κατηγορίες για τα ανδρικά φανελάκια; Δείτε στη συνέχεια τις κατηγορίες στις οποίες κατανέμονται για να πάρετε τις πληροφορίες που θέλετε ούτως ώστε να προχωρήσετε στις αγορές σας:

Ανδρικές φανέλες από βαμβακερό ύφασμα

Αυτή η κατηγορία είναι από τις πλέον δημοφιλείς. Οι φανέλες από 100% βαμβάκι διακρίνονται για την υψηλή ποιότητά τους λόγω της φυτικής προέλευσης της πρώτης ύλης που χρησιμοποιείται για την παραγωγή τους και κατ’ επέκταση, για την αντοχή τους στην καθημερινή χρήση. Άλλωστε, όσοι γνωρίζουν από… πλυντήρια ή ακόμη και από πλύσιμο στο χέρι, έχουν μάθει πολύ καλά ότι τα εν λόγω φανελάκια είναι εύκολα στη διαχείριση τους αφού η διαδικασία είναι απλή: «πλύνετε, φορέστε, τελειώσατε».

Ανδρικά φανελάκια από ύφασμα flannel (φανέλα)

Το πρώτο υλικό που χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία της φανέλας είναι το ύφασμα flannel (από το οποίο προέκυψε και ο όρος… φανέλα). Παράγεται από τη σύνθεση ινών μαλλιού και βαμβακιού αφού ο συνδυασμός τους κρίθηκε κατά το παρελθόν ως ο ιδανικός για να εξυπηρετήσει τον σκοπό για τον οποίο προορίζονταν να χρησιμοποιηθούν οι φανέλες (για την ενίσχυση δηλαδή, της θερμομόνωσης του χειμερινού ενδύματος).

Το ύφασμα flannel εξακολουθεί να χρησιμοποιείται αφού εμφανίζει αρκετά παρόμοιες ιδιότητες με το αποκλειστικά βαμβακερό ύφασμα: θωρακίζει το σώμα σας από το κρύο όταν η θερμοκρασία “πέφτει” καθώς και την υγρασία, αφήνοντας το δέρμα σας να αερίζεται, παρέχοντας ευχάριστη αίσθηση απαλότητας στην επιδερμίδα.

Ανδρικά φανελάκια από συνδυασμό υλικών

Στην αγορά θα βρείτε, φυσικά και φανελάκια ανδρικά τα οποία κατασκευάζονται από έναν συνδυασμό υφασμάτων και υλικών τα οποία εξυπηρετούν ξεχωριστές ανάγκες, οι οποίες ως επί το πλείστον αφορούν στις δραστηριότητές, όπως για παράδειγμα, την άθληση σας. Μεταξύ αυτών των υλικών που συνδυάζονται για να κατασκευαστούν ανδρικές φανέλες είναι το σπάντεξ (spandex). Το σπάντεξ είναι ένα υλικό, παράγωγο πετρελαίου, το οποίο αξιοποιείται στη σύνθεση υφασμάτων που προορίζονται για αθλητικά ρούχα.

Για τον λόγο αυτό, οι φανέλες που παράγονται τον συνδυασμό βαμβακιού και σπάντεξ εμφανίζουν μεγάλη ελαστικότητα στην εφαρμογή, παρέχουν πλήρη ελευθερία κινήσεων και θεωρούνται κατάλληλες για ανθρώπους που ασχολούνται με τα sports και φυσικά, τους αθλητές. Στα πλεονεκτήματα τους συμπεριλαμβάνεται η μεγάλη αντοχή που έχουν αυτές οι φανέλες, με αποτέλεσμα να έχουν… μεγάλη διάρκεια ζωής μέσα στην γκαρνταρόμπα σας.

Επίσης, στα υλικά κατασκευής που χρησιμοποιούνται για τις ανδρικές φανέλες ανήκει ο πολυεστέρας. Είναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό υλικό, ελαφρύ και θερμομονωτικό, το οποίο επιτρέπει στη φανέλα να στεγνώσει γρήγορα και να μην τσαλακώνεται. Επειδή δεν είναι ανεκτό από όλους τους τύπους δέρματος, συχνά αξιοποιείται σε μικρή ποσότητα στη σύνθεση των υφασμάτων ή και εξ ολοκλήρου για την παραγωγή ρούχων περιορισμένου κόστους.