Ανάλυση Πολύτιμων Λίθων – Η Υψηλή Αξία που έχει το Διαμάντι

Πολλές φορές τυχαίνει να έχουμε στη κατοχή μας πολλά αντικείμενα που έχουν σημαντική αξία χωρίς καν να το γνωρίζουμε. Σίγουρα οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν σπίτι τους αντικείμενα, κατασκευασμένα από πολύτιμα μέταλλα και άλλα αντικείμενα που είναι στολισμένα με πολύτιμους λίθους.

Πιο συγκεκριμένα, οι πολύτιμοι λίθοι είναι κρύσταλλα ή πετρώματα που εντοπίζονται κυρίως σε ποταμούς και στο υπέδαφος. Το πιο πολύτιμο μέταλλο, είναι το διαμάντι.  Η δυσκολία εύρεσης και εξόρυξης των συγκεκριμένων πετρωμάτων, είναι ο λόγος της υψηλής τους αξίας. Αναμφισβήτητα, τα διαμάντια είναι λαμπερά και εντυπωσιακά και κατά κύριο λόγο χρησιμοποιούνται για τη κατασκευή κοσμημάτων.

Σε περίπτωση που έχετε στη κατοχή σας διαμαντένια κοσμήματα ή άλλα αντικείμενα κατασκευασμένα με αυτό τον πολύτιμο λίθο, είναι βασικό να εξακριβώσετε την αξία τους.

Πως μπορείτε να το κάνετε αυτό; Υπάρχουν πολλές εταιρείες στην Ελλάδα που προσφέρουν την ανάλυση πολύτιμων λίθων, όπως είναι οι εκτιμήσεις πολύτιμων λίθων από τη Fasma Hellas

Στο άρθρο αυτό θα βρείτε όλες τις πληροφορίες που αναζητάτε για το διαμάντι και για την σημασία της ανάλυσής του.

1. Τι είναι το διαμάντι

Για αρχή είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τι ακριβώς είναι το διαμάντι, ένας πολύτιμος λίθος που είναι γνωστός σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Το συγκεκριμένο πέτρωμα είναι διάσημο καθώς από αυτό κατασκευάζονται τα πιο λαμπερά και περίτεχνα κοσμήματα που η κάθε γυναίκα επιθυμεί να έχει στη κατοχή της. Η εξόρυξη αυτού του λίθου είναι δύσκολη καθώς βρίσκεται πολύ βαθιά στο υπέδαφος της γης. Παρόλα αυτά, κάθε χώρα επενδύει σε αυτή τη διαδικασία για χρησιμοποιήσουν τα διαμάντια στη κοσμηματοτεχνία και στη δημιουργία βιομηχανικών εργαλείων. Τέλος, ένα ακόμα χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει το διαμάντι από τα άλλα πετρώματα, είναι πως πρόκειται για το πιο σκληρό και ανθεκτικό φυσικό ορυκτό της γης.

2. Πως γίνεται η ανάλυση του διαμαντιού;

Στη συνέχεια, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως ακριβώς γίνεται η ανάλυση κάθε διαμαντιού και ποια είναι τα κριτήρια βάσει των οποίων βρίσκεται η αξία των διαμαντιών. Υπάρχουν 4 πιο βασικοί παράγοντες που οι ειδικοί εξετάζουν και μελετούν το κάθε διαμάντι που βρίσκεται σε χέρια τους. Ο πρώτος παράγοντας αφορά τη καθαριότητα, ο δεύτερος τη κοπή του πετρώματος, ο τρίτος το χρώμα του διαμαντιού και ο τέταρτος τα καράτια.

3. Γιατί να γνωρίζετε την αξία του διαμαντιού

Τέλος, θα σας λύσουμε την απορία του γιατί είναι σημαντικό να γνωρίζει κανείς την αξία ενός διαμαντιού ή άλλων πολύτιμων λίθων που ενδέχεται να έχει στη κατοχή του. Καταρχάς, μπορεί να έχετε στη κατοχή σας πολύτιμους λίθους σε μορφή πετραδιών ή ακόμα συχνότερα, σε μορφή κοσμημάτων. Σε κάθε περίπτωση, αν έχετε ένα πολύτιμο λίθο στα χέρια σας σημαίνει πως έχετε μια μικρή περιουσία. Έτσι λοιπόν, όταν γίνει η ανάλυση και γνωρίζετε την ακριβή αξία των λίθων σας θα είστε σε θέση να τα προσέχετε περισσότερο και να τα φυλάτε σε ασφαλές μέρος. Άλλωστε, σίγουρα δεν επιθυμείτε να πέσουν σε λάθος χέρια.

Εύβοια νέα σήμερα

Εύβοια: Το απίστευτο πλάσμα που ήταν πάνω σε μια βάρκα

Εύβοια: Οι βάρκες βγήκαν στην στεριά στη Χαλκιδα – Τι συνέβη στη θάλασσα;

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  και στο Viber  για να μαθαίνετε τα νέα της Εύβοιας και της Χαλκίδας πρώτοι