Ανακοίνωση ΕΒΕ 2022: Ποια είναι η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής για κάθε πανεπιστημιακό τμήμα

Πανελλήνιες 2022: Η αγωνία πολλών γονέων αλλά και μαθητών φτάνει στο τέλος της

Πολλοί Χαλκιδέοι περίμεναν να βγει η ΕΒΕ και μετά οι βάσεις και έπειτα να μεταβούν στο πανεπιστήμιο επιλογής των παιδιών τους προκειμένου να ενοικιάσουν στέγαση.

Φέτος από ότι ακούγεται οι βάσεις 2022 θα βγουν νωρίτερα μιας και το ίδιο είχε γίνει και πέρσι για τις πανελλήνιες.

Οι βάσεις 2021, πέρσι ανακοινώθηκαν το τέλος Αυγούστου βάζοντας τέλος στην αγωνία δεκάδων χιλιάδων υποψηφίων και της Εύβοιας. Το ίδιο συνέβη και με την ΕΒΕ.

Οι βάσεις 2022 φέτος ακούγεται ότι θα ανακοινωθούν νωρίτερα. Πέρσι οι βάσεις 2021 δόθηκαν στην δημοσιότητα την Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021 στις 11 το πρωί.

Για να ανακοινωθούν οι ΕΒΕ έπρεπε να είναι γνωστοί όλοι οι βαθμοί συμπεριλαμβανομένων και των ειδικών μαθημάτων.

Πέρσι στο 1ο πεδίο (ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών) η ελάχιστη βάση εισαγωγής ήταν από 8,94 έως 13,40.

Ανακοίνωση ΕΒΕ 2022
Ανακοίνωση ΕΒΕ 2022

Πέρσι στο 2ο πεδίο (θετικών επιστημών) η ελάχιστη βάση εισαγωγής ήταν από 9,58 έως 14,38.

Στο 3ο πεδίο (επιστημών υγείας) η ΕΒΕ ήταν στο 9,7. Τέλος στο 4ο πεδίο (οικονομίας – πληροφορικής) η ΕΒΕ ήταν από 8,27 έως 12,41.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει σήμερα, τους πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) που αντιστοιχούν σε κάθε Σχολή ή Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου οι υποψήφιοι οι οποίοι συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022 τόσο των ΓΕΛ όσο και των ΕΠΑΛ να ενημερωθούν.

Υπενθυμίζεται ότι οι Ε.Β.Ε. προκύπτουν από τις μέσες επιδόσεις των υποψηφίων ανά Επιστημονικό Πεδίο/Τομέα σε συνδυασμό με τους συντελεστές που όρισαν οι ίδιες οι Σχολές/Τμήματα των Πανεπιστημίων. Δηλαδή μια Σχολή/Τμήμα μπορεί να έχει επιλέξει ως Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής το 80% ή το 120% της μέσης επίδοσης των υποψηφίων ή οποιαδήποτε από τις ενδιάμεσες τιμές. Όπως, επίσης, μπορεί να έχει επιλέξει και για το/τα εμπλεκόμενο/-α Ειδικό/-ά Μάθημα/-τα ως Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής Ειδικού Μαθήματος ή Ειδικών Μαθημάτων το 70% ή το 110% της μέσης επίδοσης των υποψηφίων ή οποιαδήποτε από τις ενδιάμεσες τιμές μεταξύ αυτού του διαστήματος.

Επισημαίνεται ότι μαζί με τις Ε.Β.Ε. εμφανίζονται και ο συντελεστής της κάθε Ε.Β.Ε., το Ειδικό Μάθημα ή πρακτική δοκιμασία – εφόσον απαιτείται για την εισαγωγή σε συγκεκριμένες Σχολές ή Τμήματα – και τέλος ο αντίστοιχος συντελεστής Ε.Β.Ε. Ειδικού Μαθήματος.

Εδώ θα δείτε τις ελάχιστες βάσεις εισαγωγής (https://www.minedu.gov.gr/news/52787-08-07-22-pinakes-me-tis-elaxistes-vaseis-eisagogis-e-v-e-2022)