Κλειστές εκκλησίες στην περιοχή του Αλιβερίου: «Η ζωή εν τάφω…»

Το Θείο Δράμα κορυφώνεται με τα Πάθη του Χριστού στις άδειες εκκλησίες στην περιοχή Αλιβερίου
Το Θείο Δράμα κορυφώνεται με τα Πάθη του Χριστού στις άδειες εκκλησίες στην περιοχή Αλιβερίου

Μία Μεγάλη Παρασκευή διαφορετική από όλες τις άλλες…

Βρήκαμε κλειστές εκκλησίες και στην περιοχή του Αλιβερίου. Και αυτό γιατί τα μέτρα προστασίας για την εξάπλωση του κορονοϊού έχουν οδηγήσει στις κλειστές πόρτες σε όλους του Ιερούς Ναούς της χώρας. Η φωτογραφία είναι από τον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στο χωριό Άγιος Ιωάννης Αλιβερίου.

Σε όλους τους ναούς της Εύβοιας τα μέτρα τηρούνται ευλαβικά μιας και υπάρχουν άδειες εκκλησίες όχι μόνο στην περιοχή του Αλιβερίου αλλά σε όλη την Ελλάδα.

Το Θείο Δράμα κορυφώνεται με τα Πάθη του Χριστού στις κλειστές εκκλησίες στην περιοχή Αλιβερίου

Η Αγία και Μεγάλη Παρασκευή είναι η ημέρα του Πάθους, η ημέρα της υπέρτατης θυσίας, η ημέρα της «άκρας ταπεινώσεως» του Κυρίου, όπως διαβάζουμε στο newsbomb.gr.

Την ημέρα αυτή επιτελούμε τα σωτήρια και φρικτά Πάθη του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού. Τους εμπτυσμούς, τα ραπίσματα, τα κολαφίσματα, την πορφυράν χλαίναν, τον κάλαμον, τις ύβρεις, τους γέλωτας, τον σπόγγον, το όξος, τους ήλους, την λόγχην και προπάντων τον Σταυρόν και τον Θάνατον, τα οποία για χάρη μας εκουσίως καταδέχτηκε να πάθει ο Κύριος.

Πρόγραμμα – Ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα

Από την Κυριακή των Βαΐων έως και την Κυριακή του Πάσχα οι Ακολουθίες θα μεταδίδονται live.

Απευθείας μετάδοση Ιερών Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας & του Πάσχα μέσω της ιστοσελίδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με τις Ιερές Μητροπόλεις Θηβών και Λεβαδείας, Καρπενησίου, Καρυστίας και Σκύρου, Χαλκίδος, Ιστιαίας και Β. Σποράδων, Φθιώτιδος και Φωκίδος, και στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων για την τέλεση των Θείων Λειτουργιών κεκλεισμένων των θυρών, παρέχει στους πολίτες τη δυνατότητα ζωντανής παρακολούθησης των ακολουθιών της περιόδου της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, μέσω της ιστοσελίδας της.

· 17 Απριλίου Μ. Παρασκευή – Επιτάφιος / Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου – Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Β. Σποράδων, Ώρα 7:00 μ.μ.

· 18 Απριλίου Μ. Σάββατο – Πρώτη Ανάσταση / Θεία Λειτουργία Μητροπολιτικός Ναός Καρπενησίου – Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου, Ώρα 7:30 π.μ.

· 18 Απριλίου Ανάσταση – Θεία Λειτουργία/ Μητροπολιτικός Ναός Λαμίας – Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας, Ώρα 11:00 μ.μ.

· 19 Απριλίου Εσπερινός της Αγάπης / Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής – Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Β. Σποράδων, Ώρα 6:00 μ.μ.