Πρόβλημα στις αιμορροΐδες; Δείτε πώς θα ανακουφιστείτε!

Η αιμορροϊδοπάθεια είναι μια συχνή πάθηση που ταλαιπωρεί μεγάλη μερίδα ανθρώπων, κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας, για την οποία λίγοι συζητούν καθώς προκαλεί αμηχανία σε πολλούς ασθενείς λόγω του σημείου που εντοπίζεται.

Το πρόβλημα που σχετίζεται με τις αιμορροΐδες αφορά στα μικρά αιμοφόρα αγγεία που βρίσκονται στην περιοχή του πρωκτού, τα οποία βοηθούν στην σωστή κυκλοφορία του αίματος.

Τα αγγεία (αιμορροΐδες) φυσιολογικά επιτελούν ένα διττό ρόλο στη λειτουργία του οργανισμού: συμβάλλουν στο να γίνεται ομαλά η διαδικασία της αφόδευσης και ακόμη, είναι «υπεύθυνα» για την εγκράτεια των κοπράνων.

Όταν συμβαίνει οι αιμορροΐδες να διογκώνονται και να προκαλούν ενοχλήσεις, τότε δημιουργείται η αιμορροϊδοπάθεια. Οι πάσχουσες αιμορροΐδες δημιουργούν επίπονα συμπτώματα τα οποία καταφέρνουν να υποβαθμίζουν τη ζωή των ασθενών και να προκαλούν μια σειρά από δυσάρεστες ενοχλήσεις στην περιοχή.

Τέτοια συμπτώματα είναι ο πόνος στην περιοχή, η έκκριση βλέννας, η φαγούρα, το πρήξιμο αλλά και η αίσθηση της ατελούς αφόδευσης.

Αν λοιπόν, και εσείς έχετε παρατηρήσει κάποια από αυτά τα συμπτώματα, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό ιατρό που να ασχολείται με τις παθήσεις του πρωκτού, το συντομότερο δυνατό.

Είναι σημαντικό να λάβετε διάγνωση για το πρόβλημα υγείας που πιθανώς σάς ταλαιπωρεί, προτού εξελιχθεί και σας δημιουργήσει περεταίρω προβλήματα, ώστε να ακολουθήσει και η κατάλληλη θεραπεία.

Πώς μπορείτε να ανακουφιστείτε από το πρόβλημα στις αιμορροΐδες

Η εξέλιξη της τεχνολογίας σε συνδυασμό με την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην ιατρική επιστήμη τις τελευταίες δεκαετίες δίνει στους ιατρούς πολύτιμα εργαλεία για την αντιμετώπιση της αιμορροϊδοπάθειας.

Η πλέον σύγχρονη θεραπεία για τις αιμορροΐδες πραγματοποιείται με τη βοήθεια υπερήχων και ολοκληρώνεται σε μόλις 15 με 30 λεπτά!

Επιπλέον, είναι ασφαλής, απόλυτα αξιόπιστη, ανώδυνη και επιτρέπει στους ασθενείς να επιστρέψουν στο σπίτι τους την ίδια μέρα αλλά και άμεσα στις συνήθεις δραστηριότητές τους.

Η θεραπεία εστιάζει στα ελαττωματικά αγγεία που προκαλούν το πρόβλημα στις αιμορροΐδες που αρχικά εντοπίζονται και στη συνέχεια απολινώνονται. Αφού διακοπεί η κυκλοφορία του αίματος, αυτά εξασθενούν και ύστερα, απορροφώνται από τον οργανισμό.

Ποια είναι τα μέτρα πρόληψης για τις αιμορροΐδες

Οι ιατροί πλέον είναι σε θέση να γνωρίζουν πως η κύρια αιτία εμφάνισης των αιμορροΐδων είναι η κληρονομικότητα. Ωστόσο, όταν υπάρχει προδιάθεση και συνυπάρχει και δυσκοιλιότητα, οι πιθανότητες το άτομο να εκδηλώσει αιμορροϊδοπάθεια είναι αυξημένες.

Επομένως, προκειμένου να μειώσετε την πιθανότητα εμφάνισης της αιμορροϊδοπάθειας ή να περιορίσετε τις ενοχλήσεις που προκαλεί, χρειάζεται να απαλλαγείτε από τη δυσκοιλιότητα.

Ο θεράπων ιατρός σας βάσει του ιατρικού ιστορικού σας και του τρόπου ζωής σας θα σας συστήσει την κατάλληλη διατροφή που πρέπει να ακολουθείτε για να περιορίσετε τη δυσκοιλιότητα αλλά και θα σας προτείνει τρόπους άσκησης του σώματός σας, που δρουν ευεργετικά στην αντιμετώπιση του προβλήματος στις αιμορροΐδες.

Ορισμένοι ακόμη, λόγοι που προκαλούν την αιμορροϊδοπάθεια είναι η παχυσαρκία, η καθιστική ζωή, το άγχος και το συχνό σήκωμα αντικειμένων μεγάλου βάρους

Περιορίζοντας τον χρόνο που περνάτε καθιστοί, εντάσσοντας στην καθημερινότητά σας την άσκηση και ακολουθώντας υγιεινή διατροφή, μπορείτε να πολεμήσετε τους περισσότερους παράγοντες που δημιουργούν πρόβλημα στις αιμορροΐδες. Γι αυτό, κάντε εντατική προσπάθεια να χάστε τα τυχόν παραπανίσια κιλά που έχετε και προσπαθήστε να μειώσετε το άγχος κάνοντας αγχολυτικές δραστηριότητες.

Σε κάθε περίπτωση, μην αψηφάτε το πρόβλημα υγείας που σχετίζεται με τις αιμορροΐδες καθώς η σύγχρονη ιατρική επιστήμη διαθέτει ποικίλα όπλα στην φαρέτρα της για να το αντιμετωπίσετε οριστικά, χωρίς πόνο και με απόλυτη ασφάλεια.