Κύμη: Όταν ένας άγιος φωτογραφήθηκε με τον κόσμο! [Φωτογραφία]

Είναι από τις πιο σημαντικές φωτογραφίες από την Κύμη.

Μάλιστα ο άγιος γιορτάζει την Τρίτη 9 Νοεμβρίου. Ο άγιος Νεκτάριος, βρέθηκε στην Κύμη το 1891. Έμεινε στην θέση αυτή περίπου δυόμιση χρόνια. Τότε διορίστηκε ως εκπρόσωπος της εκκλησίας.

Μία αγαπητή φυσιογνωμία για το κόσμο της Κύμης. Τρία χρόνια πριν την διεξαγωγή των πρώτων συγχρόνων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το 1896, ο Άγιος Νεκτάριος αναφέρεται στην αξία και τον σκοπό της γυμναστικής αθλήσεως και των αθλοπαιδιών για τους νέους. Την ομιλία εξεφώνησε ο ίδιος στα εγκαίνια Γυμναστικού Συλλόγου στην Κύμη της Ευβοίας, την 21η Αυγούστου του έτους 1893.

Στην φωτογραφία ο άγιος είναι παρέα με τους κατοίκους της Κύμης στην Εύβοια- πηγή φωτογραφίας: evoias.blogspot.gr

Περισσότερα νέα από την Εύβοια

Εύβοια: Τροχαίο τώρα στο Στόμιο Οξυλίθου

Μαύρη μέρα για χωριό της Εύβοιας, έφυγε από την ζωή παλικάρι

Η απώλεια που βύθισε στη θλίψη Χαλκίδα και Αυλωνάρι

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και προσθέστε το στα αποτελέσματα αναζήτησης για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.

Δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianews του Γιώργου Κουτσελίνη.