Άγιος Ιωάννης Ρώσσος Εύβοια: Θα περπατήσουν δεκάδες χιλιόμετρα!

Προκόπι νέα: Θα πάνε και φέτος με τα πόδια στο Προκόπι για τον Άγιο!

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνει τη διοργάνωση της 7ης Προσκυνηματικής Διαδρομής προς τον Όσιο Ιωάννη τον Ρώσσο. Δείτε πότε θα γίνει.

Την Παρασκευή 27 του Μάη γιορτάζει ο άγιος Ιωάννης ο Ρώσος στην Εύβοια. Είναι ο άγιος του νομού και κάθε χρόνο χιλιάδες πιστοί, είτε με τα πόδια είτε με το αυτοκίνητο πηγαίνουν στον ιερό ναό που είναι αφιερωμένος στην μνήμη του στο Προκόπι. Εκεί βρίσκεται και στο σκήνωμα του αγίου.

Θα πάνε με τα πόδια στο Προκόπι για να προσκυνήσουν τον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσσο όπου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Μαΐου 2022.

Θα πάνε με τα πόδια στο Προκόπι για να προσκυνήσουν τον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσσο όπου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Μαΐου 2022.

Το πρόγραμμα της 7ης Προσκυνηματικής Διαδρομής έχει ως εξής:

07:00 – Αναχώρηση από τα τρία σημεία συνάντησης: α) Διοικητήριο Π.Ε. Εύβοιας, Χαλκίδα (Λεωφόρος Χαϊνά 93, με σημείο συνάντησης τον υπαίθριο χώρο στάθμευσης έναντι του Διοικητηρίου), β) Γήπεδο της Νέας Αρτάκης, γ)Δημαρχείο Ψαχνών.

08:00 – Άφιξη στον Άγιο, προσευχή και εκκίνηση πεζοπορίας

14:00 μέχρι λήξης της πεζοπορίας: Επιστροφή από το Προκόπι

Για την ασφαλή και άνετη πεζοπορία συνίσταται στους συμμετέχοντες να προσέλθουν ξεκούραστοι, σε καλή φυσική κατάσταση και να φορούν κατάλληλα υποδήματα και ρουχισμό. Επίσης, κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν σημεία προαιρετικής ανάπαυλας και διανομής νερού, χυμών και δυναμωτικών τροφών.

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του covid-19.

Η μεταφορά με τα λεωφορεία είναι δωρεάν και προϋποθέτει τη δήλωση συμμετοχής μέχρι και τη Δευτέρα 16 Μαΐου στα τηλέφωνα 2221353690 ή -790.