Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης: Ο θαυματουργός άγιος της Εύβοιας

Μεγάλη γιορτή για την Εύβοια - Γιορτάζει ο άγιος της
Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης: Αποτελεί μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του μοναχικού χώρου στην Ελλάδα

Γέροντας Ιάκωβος Τσαλίκης: Τιμάται για 5η χρονιά ο Άγιος της Εύβοιας – Μεγάλη γιορτή για την Εύβοια – Γιορτάζει ο άγιος της

Ο Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης ήταν Μικρασιάτης Έλληνας ιερομόναχος και ηγούμενος της Μονής Οσίου Δαυίδ Εύβοιας.

Αποτελεί μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του μοναχικού χώρου στην Ελλάδα κατά τον 20ό αιώνα. Ξεχώρισε για τον ασκητικό οσιακό του βίο, καθώς και για τα χαρίσματα τα οποία ανέπτυξε και τα οποία τον κατατάσσουν στις σύγχρονες μορφές αγιότητας της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Εκοιμήθη το 1991 σε ηλικία 71 ετών.

Με την αγιοποίηση του Γέροντα Ιακώβου Τσαλίκη, αναγνωρίστηκε και επιβεβαιώθηκε η συνείδηση των πιστών και επαληθεύθηκαν οι προφητικοί λόγοι των μακαριστών Επισκόπων του περί της αγιότητός του.

Ο άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης έχει κάνει πολλά θαύματα ενώ συγκινητικές είναι οι μαρτυρίες ανθρώπων που τον γνώρισαν!

Είναι μια από τις σύγχρονες μορφές αγιότητας της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Τα πνευματικά του χαρίσματα, τα θαύματά του και ο ασκητικός του βίος!

Ο Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης ήταν ο γνήσιος εκφραστής του θείου θελήματος. Ο Άγιος Ιάκωβος γεννήθηκε το 1920 στην Μικρά Ασία από γονείς ενάρετους και ευσεβείς. Οι γονείς του Αγίου γέννησαν εννέα παιδιά.

Στις 22 Νοεμβρίου η εκκλησία τιμά τη μνήμη του και η ιερά μονή οσίου Δαυίδ εμπιστεύτηκε στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη, ντοκουμέντα και μαρτυρίες από το αφιέρωμα που ετοίμασε για τον Άγιο Ιάκωβο.

Η Ζήνα Κουτσελίνη συνάντησε στην Εύβοια τον μητροπολίτη Χαλκίδας Ιστιαίας & Σποράδων κ. Χρυσόστομο και τον ηγούμενο Γαβριήλ της ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ και μοιράζονται μαζί μας στιγμές από την λαμπρή πορεία της αγιότητας του μέχρι και την οσιακή του κοίμηση.