Ερέτρια: Τα παράθυρα τους γέμισαν από λάμψεις!

ερετρια, παραθυρα, λαμψεισ

Όλα έγιναν ξαφνικά λίγο μετά τα μεσάνυχτα στα Πλακάκια Ερέτριας. Ξαφνικά τα παράθυρα γέμισαν από περίεργες λάμψεις.

Λάμψεις που έκαναν πολλούς να τρομοκρατηθούν μιας και έγιναν σε ώρες κοινής ησυχίας μιας και οι περισσότεροι ένοικοι στην περιοχή είχαν πάει στα κρεβάτια τους. Ακούγονταν συνάμα και ο ήχος σαν κάτι να καίγεται. Δεν χρειάστηκε κάτι περισσότερο για να σηκωθούν και να βγουν έξω από τα σπίτια τους.

Και δυστυχώς οι φόβοι τους επιβεβαιώθηκαν. Εκείνη την στιγμή αντίκρισαν μπροστά τους δύο αυτοκίνητα να καίγονται. Δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι μιας και τα οχήματα είχαν παραδοθεί στις φλόγες.

Πυκνοί καπνοί ΄έβγαιναν από τα Πλακάκια Ερέτριας

Το μόνο που μπορούσαν να κάνουν, ήταν να επικοινωνήσουν με την Πυροσβεστική προκειμένου να σβηστεί η φωτιά και να μην επεκταθεί στα χωράφια. Το σοβαρό περιστατικό έγινε νωρίς τα ξημερώματα στην Ερέτρια και συγκεκριμένα στην περιοχή πλακάκια.

Όλα άρχισαν όταν περίπου στη μία τα ξημερώματα της Κυριακής 12 Νοεμβρίου 2023, ξεκίνησαν να βγαίνουν καπνοί έξω από τα σπίτια.

Το συμβάν αυτό αφορούσε δυο αμάξια τα οποία κάτω αδιευκρίνιστες συνθήκες έπιασαν φωτιά. Φτάνοντας στο μέρος και χωρίς δεύτερη σκέψη εθελοντές αλλά και πυροσβέστες, έβγαλαν τα λάστιχα και άρχιζαν να επιχειρούν.

ερετρια, παραθυρα, λαμψεισ

Στην παραπάνω φωτογραφία βλέπουμε τους πυροσβέστες να προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες και να μην επεκταθούν στα χωράφια και στα πεύκα.

Λίγο αργότερα έφτασε και η αστυνομία που μέχρι και τώρα πραγματοποιεί έλεγχο για να ερευνήσει τα αιτία που οδήγησαν σε αυτό άσχημο γεγονός.

ερετρια, παραθυρα, λαμψεισ

Δυστυχώς πέρα από τις προσπάθειες που διενεργήθηκαν, τα δυο αμάξια κάηκαν ολοσχερώς μεταμορφώνοντας τα σε άμορφες λαμαρίνες. Στο βάθος της φωτογραφίας, βλέπουμε τον φάρο της αστυνομίας που από την πρώτη στιγμή βρέθηκε και κατέγραψε το συμβάν.

ερετρια, παραθυρα, λαμψεισ

Πως πιάνει φωτιά ένα αυτοκίνητο;

Για να ξεκινήσει φωτιά σε αυτοκίνητο, πρέπει να υπάρχει αιτία ή συνδυασμός αιτιών που θα την προκαλέσουν.

Στη συντριπτική τους πλειονότητα οι φωτιές στο αυτοκίνητο ξεκινούν στο χώρο του κινητήρα. Υπάρχουν φορές που υπάρχει προειδοποίηση όπως με καπνό και μυρωδιά του καμένου.

Τα βραχυκυκλώματα λοιπόν είναι από τις πιο συνηθισμένες αιτίες πυρκαγιών, μιας και δημιουργούνται αρχικά σπινθήρες.

Μπορεί να υπάρχει και εξωτερικός παράγοντας πέρα από την συντήρηση του οχήματος είτε δάγκωμα στο καλώδιο από τρωκτικό, που να απογυμνώσει ένα καλώδιο και να ακολουθήσουν όλα τα υπόλοιπα.

Ένα αυτοκίνητο μπορεί επίσης να πιάσει φωτιά εφόσον υπάρχει διαρροή ενός εύφλεκτου υγρού που σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν σε συγκεκριμένα σημεία της μηχανής να οδηγήσει στην ανάφλεξη.

Πηγή φωτογραφιών Εθελοντικό Σώμα Δασοπροστασίας Διάσωσης Ευβοίας