Συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις στην Εύβοια, όπου ζητούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν
Το μεγαλύτερο πρόβλημα έχει δημιουργήσει το τρίτο κατά σειρά μπλόκο στον νομό που έχει στηθεί στο πάρκινγκ της Υψηλής Γέφυρας Χαλκίδας.
Είναι ένα σημείο που ακόμα και ανοιχτό να είναι δημιουργεί τεράστιο μποτιλιάρισμα μιας και καθημερινά χιλιάδες αυτοκίνητα περνούν από εκεί. Για να καταλάβετε το πρόβλημα, δείτε το βίντεο που ακολουθεί:
Πολλοί οδηγοί ρωτούν αν θα κλείσει την Δευτέρα η υψηλή γέφυρα και από τα 2 ρεύματα από τους αγρότες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αγρότες θα κλείσουν την υψηλή γέφυρα στις 7 το απόγευμα. Παραμένει άγνωστο για πόσο χρονικό διάστημα καθώς και αν θα κλείσουν και το ρεύμα εξόδου από την Γλύφα προς Αθήνα.
Όλα θα εξαρτηθούν από την πρωινή συγκέντρωση που θα κάνουν την Δευτέρα για να αποφασίσουν τις ενέργειες κλιμάκωσης της διαμαρτυρίας τους.
Η τελευταία κινητοποίηση που έκαναν ήταν την Παρασκευή που έκλεισαν την είσοδο της Εύβοιας το πρωί και δεν το έκαναν το απόγευμα μιας και αναμένονταν οι εκδρομείς του Σαββατοκύριακου.
Για αυτόν τον λόγο είναι διατεθειμένοι να μην προχωρήσουν στο κλείσιμο της υψηλής γέφυρας την Κυριακή.
Οι αγρότες που βρίσκονται από τις αρχές της εβδομάδας στο μπλόκο του πάρκινγκ της Υψηλής Γέφυρας έχουν ήδη προβεί σε σύντομες διακοπές της κυκλοφορίας, ωστόσο δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τη δράση τους.
Η αστυνομία έχει λάβει μέτρα για την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας, προτείνοντας εναλλακτικές διαδρομές στους οδηγούς, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους αγρότες προκειμένου να αποφευχθούν εντάσεις και να διατηρηθεί η ασφάλεια όλων.
Παρά τις δυσκολίες που προκαλούνται στις μετακινήσεις, πολλοί κάτοικοι της περιοχής εκφράζουν την κατανόησή τους, αναγνωρίζοντας ότι οι αγρότες βρίσκονται σε δεινή θέση.
Οι κινητοποιήσεις αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, με τους αγρότες να δηλώνουν πως δεν πρόκειται να αποχωρήσουν αν δεν υπάρξουν ουσιαστικές δεσμεύσεις από την πολιτεία.
Εύβοια ειδήσειςΜια γειτονιά στη Χαλκίδα που καταπίνει η γη με τα χρόνια
Άφωνοι έμειναν με το παράξενο και παιχνιδιάρικο ψάρι στην παραλία Χαλκίδας
Η πιο θρασύτατη κλοπή που έχει γίνει στη Χαλκίδα!
Δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianewsτου Γιώργου Κουτσελίνη.
Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.


