8 Μαρτίου: Είναι η γιορτή της γυναίκας 2022

Η γυναίκα και ο ρόλος της αλλάζει όσο περνούν τα χρόνια.

Δικαιώματα που θα έπρεπε να είχε εδώ και πάρα πολλά χρόνια σε ολόκληρο τον πλανήτη, έχουν αρχίσει να αναγνωρίζονται.

Στην γιορτή της γυναίκας, ηρωίδα είναι η μητέρα, η κόρη, η εργαζόμενη, η σύζυγος που φροντίζει το σπίτι και τους γύρω της.

Όλες αυτές οι ευθύνες πέφτουν στους ώμους της. Η προσφορά της είναι τεράστια για αυτό και αξίζει να αναγνωριστεί. Υπάρχουν και άλλες γιορτές όπως η γιορτή της μητέρας. Τι γίνεται όμως με τη γιορτή της γυναίκας;

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σηματοδοτεί τις θυσίες και τα επιτεύγματα των γυναικών όλου του κόσμου για πάνω από έναν αιώνα.

Η μέρα αυτή είναι η 8 Μαρτίου κάθε χρόνο και παρακάτω θα εξηγήσουμε αναλυτικά πως προέκυψε. Έτσι και το 2022, η γιορτή της γυναίκας πέφτει την Τρίτη 8 Μαρτίου.

Τα τελευταία 15 χρόνια, στόχος της ημέρας είναι μας υπενθυμίσει πως οι γυναίκες πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα με τους άνδρες, σε όλους τους τομείς.

Πότε εορτάστηκε για πρώτη φορά

Πότε εορτάστηκε για πρώτη φορά

Η πρώτη Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάστηκε το 1909 με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ και υιοθετήθηκε δύο χρόνια αργότερα από τη Σοσιαλιστική Διεθνή.

Το 1911, η Ημέρα της Γυναίκας διοργανώθηκε στη Γερμανία με πρωτοπόρο τη θεωρητικό Κλάρα Τσέτκιν, μαζί με 100 εκπροσώπους από 17 χώρες.

Στη Ρωσία, μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση ο Λένιν πείστηκε από τη φεμινίστρια Αλεξάνδρα Κολοντάι και καθιέρωσε την 8η Μαρτίου ως επίσημη αργία στη χώρα, ωστόσο σύντομα το πολιτικό υπόβαθρο της γιορτής ξεθώριασε και πλέον η Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο ως έκφραση αγάπης και εκτίμησης προς το ωραίο φύλο.

Από το 1975 η Ημέρα της Γυναίκας τελεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, για την ανάδειξη των γυναικείων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο.

Τα νέα της Εύβοιας

Επόχικο επίδομα 2023: Πότε θα γίνει η αίτηση και η πληρωμή;

Προσλήψεις στο δημόσιο: Ξεκινά η προκήρυξη 1Ε 2023

Μεταφορικό ισοδύναμο: Πότε θα πληρωθεί;

Απάτη στη Χαλκίδα: Περίμενε επιστροφή χρημάτων και άδειασε ο τραπεζικός λογαριασμός

Ψαχνά: Δείτε τι στεναχώρησε τους κατοίκους

Το μυστήριο με τα σπίτια στην Κάρυστο

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις