7 τρόποι να φορέσετε το shirt dress

Ξεκίνησε ως κομμάτι για casual εμφανίσεις, αγαπήθηκε όμως και εξελίχθηκε σε απαραίτητο ρούχο για κάθε γκαρνταρόμπα. Αυτό οφείλεται στο ότι το shirt dress είναι ένα ρούχο που μπορεί να φορεθεί όλες τις ώρες και με τα κατάλληλα αξεσουάρ να αντικαταστήσει μέχρι και ένα επίσημο φόρεμα.

Πρόκειται για ακριβώς αυτό που περιγράφει το όνομά του: Ένα μακρύ πουκάμισο που είναι όσο μακρύ όσο ένα φόρεμα. Συνήθως έχει κουμπιά από πάνω μέχρι κάτω, και ενίοτε μπορεί να έχει τσέπη ή ζώνη.

Εύκολα μπορείτε να γίνετε δημιουργικοί και να συνδυάσετε τα ρούχα που ήδη έχετε με ένα shirt dress, όλες τις εποχές του χρόνου. Αναζητώντας γυναικεία ρούχα online, θα διαπιστώσετε ότι ακόμα και μεγάλοι οίκοι μόδας το προτείνουν, πάντα με τα κατάλληλα αξεσουάρ.

Ας δούμε εναλλακτικούς τρόπους για να βάλετε το shirt dress στην καθημερινότητά σας:

  1. Μόνο του, όπως ακριβώς μας συστήθηκε. Από τα πιο δημοφιλή είναι τα κοντομάνικα, τζιν ή λινά, σε κοντό ύψος το καλοκαίρι, που αναδεικνύουν το μαύρισμα στα πόδια και φοριούνται καλυτερα με δερμάτινα σανδάλια για φυσικό και ανάλαφρο λουκ. Για τις πιο κρύες μέρες, η αντίστοιχη πρόταση είναι τα μάλλινα χειμερινά φορέματα μέχρι το γόνατο, σε φαρδιά γραμμή και αν συνδυαστούν με ένα διάφανο καλσόν, αναδεικνύουν τη θηλυκότητα στο έπακρο. Με ankle boots, μποτάκια δηλαδή μέχρι τον αστράγαλο ή και αθλητικά, φτιάχνουν έναν καλαίσθητο συνδυασμό.
  2. Με κολάν ή οπάκ καλσόν, σε μαύρο κατά προτίμηση χρώμα. Είναι ένας κλασικός, ασφαλής και στυλάτος συνδυασμός που δεν αφήνει καμία πιθανότητα… ατυχήματος. Το φόρεμα μπορεί να είναι όσο κοντό θέλετε ενώ αν θέλετε να κάνετε τη διαφορά μπορείτε το κολάν που θα βάλετε να φτάνει στο ύψος της γάμπας. Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να ολοκληρώσετε το look με πέδιλα ή γόβες. Το μαύρο κολάν σας δίνει και την ελευθερία να παίξετε με τα χρώματα του shirt dress. Επιλέξτε ένα έντονο ροζ, ριγέ, λεοπάρ, καρό, φλοράλ, ακόμα και μαύρο για το all time classic total black σύνολο. Το μάλλινο καλσόν με ένα μάλλινο φόρεμα θα σας δώσει την πιο comfy λύση για τις κρύες μέρες του χειμώνα.
  3. Με τζιν παντελόνι. Σε αυτή την περίπτωση ιδανικά είναι τα skinny παντελόνια που με ένα σατέν φόρεμα ή ένα με λεπτή τιράντα, μπορεί να δημιουργήσει ένα πολύ in fashion outfit. Παράλληλα ο απόλυτος συνδυασμός είναι το λευκό shirt dress με ένα μαύρο στενό τζιν με σκισίματα ή ένα σε ανοιχτή γαλάζια απόχρωση. Τα ψηλοτάκουνα παπούτσια αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο αυτές τις εμφανίσεις. Μία ακόμα εκδοχή είναι, αν το φόρεμα διαθέτει κουμπιά, μπορείτε να τα ανοίξετε και να βάλετε ένα τοπ μαζί με το τζιν σας και το shirt dress αέρινο από πάνω.
  4. Με ζώνη. Για να δώσετε στο φόρεμα μεγαλύτερη επισημότητα, μπορείτε να συνδυάσετε με μία ζώνη στη μέση. Αν προτιμάτε την ομοιομορφία βάλτε παπούτσια στο ίδιο χρώμα με τη ζώνη.
  5. Με αθλητικά. Υπάρχουν πολλά sporty shirt dresses τα οποία μπορείτε να συνδυάσετε με κολάν, είτε μόνα τους, πάντα με αθλητικά παπούτσια για να κάνετε εμφανίσεις στο γυμναστήριο και όχι μόνο.
  6. Με μαγιό. Άνετα ένα δαντελωτό ή μακό φόρεμα μπορεί να αντικαταστήσει το παρεό ή το καφτάνι στην παραλία αλλά και στις καλοκαιρινές σας βόλτες που θέλετε να κάνετε πριν ή μετά τη βουτιά σας. Σαγιονάρες και σανδάλια είναι η τέλεια επιλογή γι’ αυτή την περίσταση ενώ μπορείτε να το ενισχύσετε με ψάθινο καπέλο, μεγάλη τσάντα και σκουλαρίκια.
  7. Με ένα μάλλινο γιλέκο. Ένας εναλλακτικός τύπος layering αλλα πολύ σικ, ειδικά αν κυκλοφορείτε έξω με κρύο, ένα πλεκτό γιλέκο θα σας προφυλάξει από τις χαμηλές θερμοκρασίες, ενώ αν ζεσταθείτε αργότερα μπορείτε να το βγάλετε. Πάντα μπορείτε να παίξετε με τα χρώματα, όμως αν σετάρετε ένα λευκό φόρεμα με ένα γκρι ή κόκκινο γιλέκο, θα έχετε ένα πολύ μοντέρνο συνδυασμό.

Το πλεονέκτημα του shirt dress είναι ότι υπάρχουν σχέδια και μοτίβα που ταιριάζουν σε κάθε σωματότυπο. Η ζώνη, τα αξεσουάρ αλλά και τα υπόλοιπα ρούχα που θα το συνδυάσετε θα παίξουν εξίσου σημαντικό ρόλο για να καλύψουν τις ατέλειες και να τονίσουν τα δυνατά σας σημεία. Δοκιμάστε το!