Οι 4 κουβάδες στην Εύβοια είχαν αρκετά λεφτά!

Μέσα σε κουβάδες είχαν βάλει τον θησαυρό που βρήκαν στην θάλασσα.

Αυτό που βρήκαν στην θάλασσα ήταν ένας μεγάλος θησαυρός. Και μάλιστα τον είχαν βρει στην Ερέτρια.

Μπορεί η εικόνα του να μην σε προκαλεί να το δοκιμάσεις όμως το «αγγούρι της θάλασσας» στοιχίζει μέχρι 3.000 ευρώ το κιλό! Μιλάμε για πολλά λεφτά. Ο ψωλιάγκος ή ολοθούριο -όπως ονομάζεται επιστημονικά- κοστίζει περισσότερο από το βάρος του σε πολύ χρυσάφι. Τις τελευταίες ημέρες πάντως αρκετοί συμπολίτες μας, ψάχνουν για αυτόν τον θησαυρό στην θάλασσα.

Ο λόγος του είναι απλός: Οι Κινέζοι το θεωρούν έναν εκλεκτό μεζέ και τα ακριβά εστιατόρια της Ασίας πληρώνουν αδρά για να το έχουν στο μενού τους.

Συνήθως, τα «αγγούρια της θάλασσας» προσφέρονται αποξηραμένα σε ξύλινες συσκευασίες πολυτελείας σε κινεζικά ντελικατέσεν.

Με στόχο να βγάλουν πολλά λεφτά, πήγαν στην θάλασσα στην Ερέτρια. Προτίμησαν να πάνε το απόγευμα που είχε σουρουπώσει και δεν τους έβλεπε κανένας. Μέχρι που τους ανακάλυψαν οι λιμενικοί που έκαναν περιπολίες στην περιοχή.

Εκεί είδαν ύποπτες κινήσεις μέσα στη θάλασσα. Μέσα στην βάρκα είχαν βάλει τον θησαυρό σε τέσσερις κουβάδες. Είχαν μαζέψει 1400 άτομα ολοθούριο, έτοιμα για να τα σπρώξουν στην αγορά και να βγάλουν πολλά χρήματα.

Οι δράστες, μόλις αντιλήφθηκαν τους λιμενικούς παραδόθηκαν σε αυτούς και τους έδειξαν τον θησαυρό που είχαν στην βάρκα τους.

Από τον έλεγχο που ακολούθησε από τους λιμενικούς εντοπίστηκαν οι τέσσερις κουβάδες, οι οποίοι περιείχαν 1400 ζωντανά άτομα του είδους ολοθούριο.

Δείτε φωτογραφία με τα χιλιάδες ευρώ που ήταν κρυμμένα σε τέσσερις κουβάδες.