3 start up επιχειρήσεις που πέτυχαν κατά τη διάρκεια του κορονοϊού

Δεν είναι λίγοι αυτοί που επιχείρησαν να δημιουργήσουν κάτι δικό τους κατά τη διάρκεια του κορονοϊού και πόσο μάλλον της καραντίνας. Με δειλά βήματα και με πολλή σκέψη, πολλοί δημιούργησαν κάτι δικό τους, σκεπτόμενοι φυσικά αφενός τις ανάγκες της αγοράς και αφετέρου το τι αρέσει στον κάθενα.

Χειροποίητα κοσμήματα, πίνακες σε καμβά, φυτικά σαπούνια και καλλύντικά είναι λίγες μόνο από τις επιχειρήσεις που ξεκίνησαν με δειλά βήματα ως start up επιχειρήσεις και τώρα έχουν πάρει τον δρόμο τους. Ηθικό δίδαγμα; Όποιες και αν είναι οι συνθήκες, μην ξεχνάς να κάνεις αυτό που νιώθεις έτοιμος τη δεδομένη χρονική στιγμή. Πολλοί το τόλμησαν και πέτυχαν!         

Eco friendly προϊόντα

Σίγουρα ο χρόνος μέσα στο σπίτι και ο χρόνος με τον εαυτό μας, μας έκανε όλους να σκεφτούμε general topics που μας αφορούν όλους. Φυσικά, ένα από αυτά ήταν η ανακύκλωση, το περιβάλλον και πως εμείς οι ίδιοι μπορούμε να συμβάλουμε στην προστασία του. Μειώνοντας φυσικά το πλαστικό, τα eshops με eco friendly προϊόντα ευδοκίμησαν και συνεχίζουν ακάθεκτα μέχρι και σήμερα. Πάνινες τσάντες, βιοδιασπώμενες σακούλες, θερμός για νερό ή ροφήματα ήρθαν για να μείνουν και πλέον έχουν γίνει τρόπος ζωής.

Φυτικά Καλλυντικά

Ποιος δεν ασχολήθηκε στην καραντίνα με την προσωπική φροντίδα και περιποίηση; Μάσκες ομορφιάς, καθαρισμός προσώπου, ειδικά σαμπουάν για την ενδυνάμωση των μαλλιών και λάδι για τα γένια είναι μερικά από τα προϊόντα που είχαν και συνεχίζουν αν έχουν μεγάλη απήχηση. Έχοντας όλοι μας περισσότερο χρόνο, ψάξαμε περισσότερα φυτικά συστατικά με ευεργητικές ιδιότητες και στραφήκαμε σε φυτικά καλλυντικά και σαπούνια! Κάπως έτσι η περιποίηση με φυτικά προϊόντα, και πολλές φορές vegan, έγινε η συνηθεία που όλοι λατρέψαμε.

Καφές on the go

Μα φυσικά μία από τις start up επιχειρήσεις που δημιουργήθηκαν και πέτυχαν κατά τη διάρκεια της καραντίνας, ήταν όλα τα είδη καφέ on the go όπως θερμός, bamboo ποτήρια, μεταλλικά καλαμάκια. Και αυτό γιατί; Το περπάτημα και οι βόλτες της καραντίνας συνήθως συνοδέυονταν από καφέ ή κάποιο ρόφημα.  Έτσι λοιπόν, τι καλύτερο από το να έχει ο καθένας μας το δικό του ποτήρι καφέ με σεβασμό προς το περιβάλλον; Μπορεί να έχουμε γυρίσει πλέον στους κανονικούς ρυθμούς αλλά η συνηθεία όχι μόνο μένει αλλά πόσο μάλλον αναπτύσσεται καθώς εκτός από τα ποτήρια, πλέον συνήθεια έχουν γίνει και τα Lunch boxes.

Μη διστάσεις λοιπόν να κάνεις πράξη αυτό που σκέφτεσαι! Να είσαι σίγουρος πως θα πετύχει και αν δεν πετύχει θα έχεις κάνει ένα απίστευτο ταξίδι!!