To 3o Γυμνάσιο Χαλκίδας πήγε Καρπενήσι!

Αν και ο καιρός ήταν για νησί το 3οΓυμνάσιο Χαλκίδας πήγε Καρπενήσι. Η Β΄ τάξη του σχολείου μας έκανε μια διήμερη εκδρομή στις 6 και 7 Νοεμβρίου 2023 στην καταπράσινη πρωτεύουσα της Ευρυτανίας.

Παρακολουθήσαμε με την ευθύνη του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καρπενησίου δύο βιωματικά προγράμματα σχετικά με το δάσος και το οικοσύστημα της περιοχής.

Οι έμπειροι επιμορφωτές του Κέντρου τόνισαν στους μαθητές μας τη σημασία των δασών και των ενδιαιτημάτων τους για τη βιοποικιλότητα και τα τεράστια οφέλη που μας προσφέρουν.

Υπογράμμισαν με έμφαση τις ανθρωπογενείς αιτίες που θέτουν σε κίνδυνο αυτά τα οικοσυστήματα και πρότειναν με ποιους τρόπους οφείλουμε να τα προστατέψουμε.

Την δεύτερη ημέρα επισκεφθήκαμε το ιστορικό Μοναστήρι του Προυσού, απολαύσαμε τα σοκάκια και την υπέροχη θέα στο Μεγάλο Χωριό και τέλος, ύστερα από μια στάση για φαγητό στην Λαμία επιστρέψαμε πλουσιότεροι σε εμπειρίες και όμορφες στιγμές στην Χαλκίδα.

Συνοδοί Καθηγητές ήταν οι: Γαλάνης Μ., Γκοτζαμάνης Δ., Σταματούκου Π., Γεωργίου Ε., Παπαγεωργίου Ε., Μακρή Ε. και Πέτρου Α.