3 αντικείμενα που χρειάζεται η γάτα σας

Το σκεφτόσασταν για πολύ καιρό πριν πάρετε επιτέλους την απόφαση. Και τελικά αποφασίσατε να υιοθετήσετε μια γάτα. Και σας καταλαβαίνουμε απόλυτα. Οι γάτες είναι εξαιρετική συντροφιά και τρομεροί φίλοι για αμέτρητα παιχνίδια και χάδια. Σίγουρα, όμως, η σωστή προετοιμασία δεν σας έχει φανεί και πολύ εύκολη υπόθεση.

Είναι απολύτως λογικό, καθώς υπάρχουν πολλά που πρέπει να μάθετε σχετικά με τη σωστή φροντίδα μιας γάτας, προτού φέρετε τη δική σας στο σπίτι. Από τα πρώτα πράγματα με τα οποία θα πρέπει να ασχοληθείτε είναι το να αγοράσετε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για να προσφέρετε στη γάτα σας όλες τις ανέσεις που πρέπει να έχει μια γατίσια ζωή.

Ας δούμε, λοιπόν, μερικά απαραίτητα αντικείμενα.

Μερικά αξεσουάρ γάτας που θα χρειαστείτε

  1. Κολάρο και ταυτότητα

Ακόμη και αν η γάτα σας είναι σπιτόγατα, είναι σημαντικό να φορά ένα κολάρο με μια ταυτότητα όπου θα αναγράφονται το όνομά της και οι δικές σας πληροφορίες. Ειδικά, αν έχετε αυλή στην οποία της αρέσει να περιφέρεται είναι κάπως πιο επικίνδυνο να ξεστρατίσει και να αρχίσει τις βόλτες στη γειτονιά. Αν ποτέ χαθεί, είναι σημαντικό να μπορεί αυτός που θα την εντοπίσει να δει τα στοιχεία σας.

Note: Πρέπει οπωσδήποτε να προσέξετε το κολάρο να ανοίγει αυτόματα σε περίπτωση που πιαστεί οπουδήποτε. Προσέξτε επίσης να εφαρμόζει σωστά στο λαιμό της γάτας, ώστε να μην την εμποδίζει να καταπίνει και να μην την ενοχλεί γενικά.

  1. Ονυχοδρόμιο γάτας

Ένα ονυχοδρόμιο γάτας είναι από τα πιο απαραίτητα αξεσουάρ που θα χρειαστείτε, ακόμη και αν δεν το είχατε σκεφτεί. Είναι σημαντικό για τη γάτα σας να μπορεί να γρατζουνά με άνεση κάποια σημεία, ώστε να φροντίζει τα νύχια της και να διατηρεί μια καλή ψυχική κατάσταση. Συν του ότι γυμνάζει τους μυς των μπροστινών άκρων και τη σπονδυλική στήλη. Το ονυχοδρόμιο γάτας πρέπει να είναι γερό, για να μην πέφτει, και να είναι τουλάχιστον όσο ψηλό όσο είναι η γάτα σας όταν τεντώνεται, για να μπορεί να τεντωθεί καλά όσο το γρατζουνά.

  1. Τουαλέτα και άμμος γάτας

Η άμμος για γάτες είναι επίσης από τα πιο σημαντικά αντικείμενα που θα αγοράσετε. Υπάρχουν πολλές επιλογές που μπορείτε να κάνετε, όπως να αγοράσετε άμμο που εξουδετερώνει τις οσμές. Επίσης, υπάρχουν διαφορετικές τουαλέτες, όπως τουαλέτες που είναι κλειστές και προσφέρουν ιδιωτικότητα στο κατοικίδιό σας ή – αν δεν τις προτιμά – ανοιχτές τουαλέτες ή ακόμη και αυτοκαθαριζόμενες, για τη δική σας άνεση.

Προφανώς υπάρχουν και άλλα πολύ σημαντικά αντικείμενα, όπως το κρεβάτι, τα μπολάκια φαγητού και τα παιχνίδια. Να θυμάστε πως η σωστή φροντίδα της γάτας σας θα τη βοηθήσει να είναι χαρούμενη στο νέο της σπίτι και υγιής!

Εύβοια νέα σήμερα

Εύβοια: Το απίστευτο πλάσμα που ήταν πάνω σε μια βάρκα

Εύβοια: Οι βάρκες βγήκαν στην στεριά στη Χαλκιδα – Τι συνέβη στη θάλασσα;

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  και στο Viber  για να μαθαίνετε τα νέα της Εύβοιας και της Χαλκίδας πρώτοι