3 νέες τάσεις φωτισμού για το 2024

Μπορεί ακόμη να βρισκόμαστε στο 2023, όμως οι νέες τάσεις για το 2024 έχουν ξεκινήσει ήδη να συζητιούνται και είναι άκρως τολμηρές. Όπως πάντα μια νέα χρονιά δίνει την ευκαιρία να ανανεώσεις τη διακόσμηση του σπιτιού σου και τι καλύτερο από το να ξεκινήσεις με την αλλαγή των φωτιστικών σου. Ο καλός φωτισμός μπορεί να μεταμορφώσει την ατμόσφαιρα ενός χώρου και κατά συνέπεια τη διάθεσή σου μέσα σε αυτόν. Ο χαμηλός φωτισμός βοηθά στην ξεκούραση και τη χαλάρωση, ενώ ο κατάλληλος φωτισμός σε μικρά δωμάτια δίνει την ψευδαίσθηση ενός μεγαλύτερου χώρου. Αν θέλεις και εσύ να αναβαθμίσεις τον χώρο σου, δίνοντας φως σε αυτόν, βρες παρακάτω τις πιο hot τάσεις για το 2024 και απογείωσε την διακόσμησή σου!

–    Κυρτά επιδαπέδια φωτιστικά

Φέτος στην μόδα επανέρχονται τα έπιπλα και τα αξεσουάρ με καμπύλες. Οι σχεδιαστές εσωτερικού χώρου κηρύσσουν λοιπόν τα κυρτά φωτιστικά ως το απόλυτο trend του 2024. Αν θέλεις και εσύ ο χώρος σου να μοιάζει βγαλμένος από τις σελίδες κάποιου περιοδικού διακόσμησης, δεν έχεις παρά να αναζητήσεις κυρτά φωτιστικά δαπέδου σε υπέροχα σχέδια. Μπορείς να αναζητήσεις κυρτά φωτιστικά μεταλλικά, με ξύλινες λεπτομέρειες ή vintage κυρτά φωτιστικά από φυσητό γυαλί. Όποιο στυλ και αν σου αρέσει αυτό το είδος φωτιστικών θα ταιριάξει απόλυτα με την διακόσμηση του καθιστικού σου και θα την απογειώσει.

–      Φωτιστικά τοίχου

Τα φωτιστικά τοίχου χαρίζουν φως σε ένα μεγάλο δωμάτιο αλλά δεν εξυπηρετούν μόνο σε πρακτικό επίπεδο. Αυτού του είδους τα φωτιστικά με ιδιαίτερες γραμμές και στυλ πρόκειται την νέα χρονιά να θεωρούνται μια από τις πιο δημοφιλείς τάσεις, εφόσον όλο και περισσότεροι καταναλωτές αντιλαμβάνονται τις δυνατότητες και τη χρησιμότητα που έχουν τα φωτιστικά αυτά. Οι εταιρίες πλέον διαθέτουν μεγάλη ποικιλία σε φωτιστικά τοίχου, καθώς προσθέτουν μια ατμοσφαιρική χαλάρωση σε κάθε δωμάτιο που τοποθετούνται. Ο ορείχαλκος θα συνεχίσει να αποτελεί μεγάλη τάση για το 2024. Tip! Εγκατέστησε φωτιστικά τοίχου στο χολ του σπιτιού σου και θα βοηθήσουν να φανεί  ο χώρος ακόμα πιο μεγάλος.

–     Φωτιστικά εξωτερικού χώρου Τα φωτιστικά κήπου σε πλήθος παραλλαγών και διαφορετικών σχεδίων έχουν έρθει για να μείνουν και το 2024. Τα φωτιστικά εξωτερικού χώρου μπορεί πραγματικά να σε βοηθήσουν να απογειώσεις την διακόσμηση του κήπου ή της βεράντας σου, ώστε  να περνάς περισσότερο χρόνο εκεί χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθείς σε κάποιο εσωτερικό χώρο όταν πια ο ήλιος δύσει. Οι λύσεις που μπορείς να επιλέξεις είναι πολλές, από φωτιστικά γιρλάντες που κρεμιούνται στα δέντρα ή στις πέργκολες, μέχρι ηλιακά φωτιστικά που τοποθετούνται στο έδαφος και μπορείς να τα συνδυάσεις ταιριάζοντας διαφορετικά στιλ μεταξύ τους, η επιλογή είναι δική σου. Αναζήτησέ τα για τον δικό σου εξωτερικό χώρο και θα διαπιστώσεις πολύ σύντομα ότι οι καλοκαιρινές