Πότε τελικά αλλάζει η ώρα;

Πότε τελικά αλλάζει η ώρα;

Για τελευταία φορά βάλαμε μια ώρα μπροστά τους δείκτες των ρολογιών μας.

Η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχει υπερψηφίσει την κατάργηση της αλλαγής της από το 2021.

Με απόφασή της, η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχει υπερψηφίσει την κατάργηση της αλλαγής της ώρας αρχής γενομένης από το 2021 και έτσι τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. πρέπει να επιλέξουν αν θα τηρήσουν τη χειμερινή ή τη θερινή ώρα.

Το Κοινοβούλιο είχε ζητήσει τη διεξοδική αξιολόγηση των υφιστάμενων ρυθμίσεων από το 2018, αναφέροντας μελέτες που υποδεικνύουν τις αρνητικές επιπτώσεις της αλλαγής της ώρας στους ανθρώπους καθώς και ανησυχίες που εκφράζονται από πρωτοβουλίες πολιτών.

Οι ευρωβουλευτές καλούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εξετάσει αν και κατά πόσον η αλλαγή της ώρας σε θερινή ή χειμερινή θα επηρεάσει την κοινή εσωτερική αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η απόφαση της Ολομέλειας του Σώματος σημαίνει ότι η αλλαγή ώρας πρέπει να σταματήσει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021 για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα, ενώ για τα κράτη-μέλη που επιθυμούν τη χειμερινή ώρα, η αλλαγή θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου 2021.

Το θέμα ωστόσο παραμένει στάσιμο, εν μέρει και λόγω της πανδημίας, με τις περισσότερες χώρες να μην έχουν ξεκαθαρίσει τις προθέσεις τους.