Ψύλλοι στο σπίτι, καταπολέμηση με απεντόμωση

Ψύλλοι στο σπίτι, καταπολέμηση, απεντόμωση

Η Θεσσαλονίκη είναι αδιαμφησβήτητα μια από τις πιο φιλόζωες πόλεις της Ελλάδας, και ενώ η απόκτηση κατοικίδιου είναι ευτυχία, παραμένει μια σημαντική απόφαση δεδομένου ότι οι τριχωτοί μας φίλοι απαιτούν μεγάλη προσοχή και φροντίδα. Ένα πράγμα το οποίο πρέπει να έχουμε κατά νου όταν έχουμε κατοικίδιο είναι οι ψύλλοι.

Είναι επικίνδυνο το τσίμπημα από ψύλλο;

Συγκεκριμένα είδη ψύλλων μπορούν να μεταδώσουν στον άνθρωπο ασθένειες, όπως ο ενδημικός τύφος. Για τον τύφο ευθύνεται το βακτήριο rickettsia typhi και κάποια από τα συμπτώματα του περιλαμβάνουν τη διάρροια, κεφαλαλγία, ναυτία, κοιλιαλγία και άλλα.

Πως θα καταλάβω ότι έχω ψύλλους στο σπίτι;

-Εάν προσέξεις κάποια από τα παρακάτω προειδοποιητικά σημάδια, πρέπει να απευθυνθείς σε κάποιον επαγγελματία απεντομώσεων άμεσα, διότι οι ψύλλοι συνηθίζουν να πολλαπλασιάζονται σε πληθυσμό μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. 

-Εάν το κατοικίδιο σου εμφάνισε ξαφνική φαγούρα σε σημεία όπως η κοιλιά, ο λαιμός και γύρω από τα αυτιά, τότε είναι καλό να προβείς σε έλεγχο για ψύλλους.

-Εάν παρατήρησες πάνω σου ασυνήθιστα σημάδια και τοπικό ερεθισμό, κυρίως στα κάτω άκρα. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να εμφανίσεις τοπική αλλεργική αντίδραση.

-Εάν βρήκες ψύλλους στο σπίτι πρέπει να προχωρήσεις άμεσα σε απεντόμωση ψύλλων, για να αποτρέψεις την εξάπλωσή τους. Πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή σε σπίτια όπου υπάρχουν μικρά παιδιά.

Από πού εμφανίζονται οι ψύλλοι στο σπίτι;

Κατά τους θερινούς μήνες, όταν ο καιρός γίνεται πιο ζεστός αυξάνονται οι πιθανότητες της εμφάνισης των ψύλλων στο σπίτι μας.

 Οι ανεπιθύμητοι επισκέπτες συνήθως εμφανίζονται:

 -Είτε μέσω των κατοικίδιων ζώων.

 -Είτε από τον κήπο, ή το μπαλκόνι.

Ψύλλοι στο σπίτι, καταπολέμηση, απεντόμωση

Για ποιον λόγο αξίζει να επενδύσεις σε επαγγελματική απεντόμωση ψύλλων;

Ενώ υπάρχει πληθώρα πληροφοριών για το πώς να αντιμετωπίσεις τους ψύλλους με φυσικό τρόπο, στη πλειοψηφία των περιπτώσεων το αποτέλεσμα δεν είναι το επιθυμητό. Οι ψύλλοι έχουν τη δυνατότητα να πολλαπλασιαστούν σε πολύ γρήγορους ρυθμούς, και το πρόβλημα μπορεί να πάρει μεγάλη έκταση πριν το καταλάβεις.

Παρακάτω σου αναφέρουμε τους πιο σημαντικούς λόγους για να αποφασίσεις να προχωρήσεις  στην επαγγελματική απολύμανση ψύλλων.

Το κόστος της απεντόμωσης ψύλλων από επαγγελματίες είναι χαμηλό.

Στη περίπτωση που αναρωτήθηκες εάν μπορείς να κάνεις την απεντόμωση κατά των ψύλλων αυτόνομα, θα πρόσεξες ότι η τιμή των ειδικών φαρμάκων είναι υψηλή, και πολλές φορές πιο ακριβή από μια επαγγελματική απεντόμωση. Σου προτείνουμε να απευθυνθείς σε ειδικό, καθώς διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό για μια ασφαλή εφαρμογή του εντομοκτόνου. Ένα ακόμη πλεονέκτημα το οποίο πρέπει να έχεις υπόψη σου, είναι ότι οι επαγγελματίες που πραγματοποιούν απεντομώσεις είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν σκευάσματα ασφαλή και εγκεκριμένα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, βάσει όλων των πρωτόκολλων ασφαλείας.

Το αποτέλεσμα είναι εγγυημένο.

 Με την επαγγελματική απεντόμωση δεν χρειάζεται να ανησυχείς για την επανεμφάνιση των ψύλλων, καθώς το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι εγγυημένο. Ο επαγγελματίας που θα προσλάβεις, με τη χρήση του ψεκασμού χαμηλής και υψηλής πίεσης έχει την δυνατότητα να φτάσει στα πιο δύσκολα σημεία, όπως είναι οι γωνίες ή οι χαραμάδες πίσω από βαριά έπιπλα. Εάν κριθεί απαραίτητο, αυτή η μέθοδος εφαρμόζεται και σε εξωτερικούς χώρους, για παράδειγμα κήπους.

Ψύλλοι στο σπίτι, καταπολέμηση, απεντόμωση

Στην Ecoplus έχουμε δεσμευτεί στο να σου προσφέρουμε τις προϋποθέσεις για τα πιο υψηλά επίπεδα υγιεινής. Στη περίπτωση που ακόμη έχεις αμφιβολίες, είμαστε διαθέσιμοι ολόκληρο το 24ωρο. Μη διστάσεις να μας καλέσεις στο 2310488930, 2310860404 ή να μας στείλεις ένα e-mail στο [email protected].