Χιόνια στην Εύβοια: Ποιες περιοχές ντύθηκαν στα λευκά;

Στα λευκά ντύθηκε η Εύβοια – Δείτε ποιες περιοχές ξύπνησαν με χιόνια

Η επέλαση του δεύτερου κύματος ψυχρής εισβολής στην Εύβοια, ξεκίνησε, με βροχές, τσουχτερό κρύο και χιόνια και σε πολλές περιοχές έχει σημάνει συναγερμός στις αρχές, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.
Στα λευκά η Εύβοια- Χιονίζει στις ορεινές περιοχές

Τα χιόνια στην Εύβοια συνεχίζονται με αμείωτη ένταση από τα ξημερώματα της Πέμπτης 15 Φεβρουαρίου 2024 με αρκετές περιοχές να ντύνονται στα λευκά.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ωρών έντυσαν στα λευκά τις ορεινές περιοχές της Εύβοιας.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης το έστρωσε μέχρι τα 900 μέτρα στην κεντρική Εύβοια, ενώ χιονοπτώσεις σημειώθηκαν και σε περιοχές με λίγο χαμηλότερο υψόμετρο.

Χιόνισε και πάλι σε όλα τα βουνά της Εύβοιας. Οι κάτοικοι στις ορεινές περιοχές στην Εύβοια ξύπνησαν με όμορφες εικόνες αφού ρίχνει χιόνι από νωρίς το πρωί.

Σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκεται η Εύβοια, με κύρια χαρακτηριστικά τη ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας στις πεδινές περιοχές, και τις χιονοπτώσεις κυρίως στα βόρεια τμήματα του νομού.

Ο καιρός είναι χειμωνιάτικος και ορεινές περιοχές του νομού ντύθηκαν στα λευκά. Τα χιόνια που πέφτουν δημιουργούν μια σειρά από πανέμορφες εικόνες…

Το νέο κύμα της κακοκαιρίας εξπρές, έχει χτυπήσει την πόρτα της Εύβοιας, με κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τις χιονοπτώσεις σε περιοχές με υψόμετρο.

Το κρύο και τα χιόνια ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού με χιονόπτωση στην θέση Καταφύγιο της Δίρφυς, όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες.

Χιόνια Εύβοια
Τα χιόνια ήρθαν ξανά στην Εύβοια

Οι χιονοπτώσεις στον δρόμο Άνω Στενή – Στρόπωνες είναι κατά τόπους πυκνές όπως και στον δρόμο προς Γλυφάδα όπου τα εκχιονιστικά δίνουν μάχη να κρατήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο μιας και το χιόνι από το προηγούμενο κύμα ψύχους δεν έλιωσε.

Μάλιστα σε πολλά σημεία, το χιόνι έχει ξεπεράσει τα 20 εκατοστά.

Το σκηνικό που επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στην Εύβοια είναι χειμερινό.

Χιόνια στην Σέτα Εύβοιας

Τα χιόνια δίνουν το… «παρών» σε άλλες ορεινές περιοχές της Εύβοιας όπως και στην Σέτα. Και εκεί έχει αλλάξει το σκηνικό δίνοντας τη μαγική νότα του λευκού.

Η επέλαση του γρήγορου κύματος ψυχρής εισβολής ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Πέμπτης, με βροχές, τσουχτερό κρύο και χιόνια ενώ σε πολλές περιοχές έχει σημάνει συναγερμός στις αρχές, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Δίρφυς: Η νύφη της Εύβοιας

Δίρφυς: Η νύφη της Εύβοιας
Τα χιόνια στην Εύβοια

Το χιόνι έπεφτε πυκνό τις προηγούμενες ώρες στη Δίρφυ και αυτό είναι το αποτέλεσμα. Το χιόνι την μεταμόρφωσε σε νύφη.

Πολλοί την λένε και νύφη της Εύβοιας μιας και όλο το χρόνο είναι ντυμένη στα λευκά.

Ντύθηκε στα λευκά η κορυφή του βουνού μιας και για αρκετές μέρες χιόνιζε στον δρόμο προς Στρόπωνες.

Το χιόνι έπεφτε πυκνό στην θέση καταφύγιο που είναι το πρώτο σημείο της Εύβοιας που υποδέχεται κάθε φορά τον λευκό επισκέπτη. Το αποτέλεσμα το βλέπουμε στη φωτογραφία με το τοπίο να θυμίζει Αλπικό.

Η Δίρφυς, πλέον γνωστή και ως Δίρφη, είναι σημαντική οροσειρά της κεντροανατολικής Εύβοιας.

Είναι ο φυσικός “φράχτης” της πρωτεύουσας κατά την κακοκαιρία. Μάλιστα, η Στενή αποτελεί δημοφιλέστατο χειμερινό προορισμό και λόγω της εγγύτητάς της με την Αθήνα προσελκύει πλήθος εκδρομέων που θέλουν να αγγίξουν και να παίξουν με το χιόνι.

Όταν η Χαλκίδα είχε θαφτεί στο χιόνι

Ήταν απόγευμα της Κυριακής 6 Ιανουαρίου 2002 όταν ξεκίνησε μια τρομερή χιονοθύελλα και μέσα σε λίγες ώρες η Χαλκίδα είχε σκεπαστεί από το χιόνι!

Χιόνια στην Εύβοια
Χιόνια στην Εύβοια

Ίσως πρόκειται για την μεγαλύτερη χιονόπτωση που έχει δει η πόλη, καθώς το κέντρο ήταν απροσπέλαστο.

Αν ανοίξεις τα μάτια σου, σίγουρα θα νομίσεις ότι έχεις ξυπνήσει στον παράδεισο

Ένα παραμυθένιο τοπίο που ναι, θα το βρεις στην Εύβοια.

Μία παραμυθένια φωτογραφία γεμάτη από αναμνήσεις που ξεχύνονται σαν τις αναθυμιάσεις. Το ιδιαίτερο της συγκεκριμένης περιοχής είναι το λευκό τοπίο που δεν συμβαίνει και τόσο συχνά στη Χαλκίδα!

Όσες φορές και να δεις την συγκεκριμένη φωτογραφία, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα την χορτάσεις ποτέ.

Η πιο πρόσφατη χιονόπτωση στη Χαλκίδα ήταν το πρωί της Τετάρτης 8 Φεβρουαρίου 2023.

Χιόνια στη Χαλκίδα
Χιόνια στη Χαλκίδα

Λίγες μέρες πριν, είχε κάνει την εμφάνιση της η κακοκαιρία Μπάρμπαρα και χιόνισε σε βόρεια και νότια Εύβοια ενώ απίστευτο ύψος χιονιού είχαμε στην Στενή.

Χιόνια στη Χαλκίδα
Χιόνια στη Χαλκίδα

Τα περισσότερα χωριά στην Εύβοια ήταν θαμμένα στο χιόνι. Το ύψος του χιονιού σε πολλά χωριά έχει ξεπεράσει και τα δύο μέτρα.

Χιόνια στη Χαλκίδα
Χιόνια στη Χαλκίδα

Δεν υπήρχαν λόγια για αυτό που έγινε τότε στην Στενή. Ίσως ήταν και το μοναδικό χωριό στην Εύβοια που θάφτηκε από το χιόνι.

Όποιος βρέθηκε εκεί, σίγουρα έμεινε με τον στόμα ανοιχτό από τον όγκο του χιονιού που έπεσε εξαιτίας της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα.

Εύβοια χιόνια
Εύβοια χιόνια

Κάνοντας μια βόλτα στη Στενή, μόνο το άσπρο κυριαρχούσε αφού θάφτηκε από το χιόνι. Και είναι φυσικό μιας και χιονίζε ασταμάτητα για πέντε ημέρες.

Το θερμόμετρο δεν είχε ανέβει πάνω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου και ότι “έπεφτε” γίνονταν χιόνι. Στην παραπάνω φωτογραφία βλέπετε πως το χιόνι στη Στενή εξαφάνισε το ισόγειο ενός σπιτιού.

Ίδια κατάσταση και στην παρακάτω φωτογραφία με το χιόνι να έχει πλησιάσει το πρώτο όροφο μπαλκονιού.

Εύβοια: Θάφτηκε η Στενή από το χιόνι
Εύβοια χιόνια

Παρόλο που ολόκληρο χωριό “θάφτηκε” από το χιόνι, δεν σημειώθηκε κανένα πρόβλημα και οι δρόμοι ήταν ανοιχτοί από την πρώτη στιγμή.

Ήταν Γενάρης του 2017 όταν η Αριάδνη έφερε χιόνι

Και όταν λέμε χιόνι, εννοούμε πολύ! Μάλιστα σε διάφορα σημεία ξεπερνούσε τα δύο μέτρα. Δραματική ήταν η κατάσταση από την κακοκαιρία στην Εύβοια, ενώ σοβαρά προβλήματα αντιμετώπισε η Κύμη.


Πολλά χωριά της Εύβοιας ήταν αποκλεισμένα, ενώ οι χιονοπτώσεις ήταν πυκνές  με αποτέλεσμα τα σωστικά συνεργεία να μην μπορούν να φτάσουν στους εγκλωβισμένους κατοίκους.

Χαρακτηριστικό είναι το ότι ακόμη και το νοσοκομείο της Κύμης έμοιαζε με «ιγκλού», καθώς είχε θαφτεί από το χιόνι. Ιστορικές στιγμές όταν η Αριάδνη πέρασε από την Κύμη.