«Σφυροκοπά» την Εύβοια η «Μήδεια» – Χιόνια σε μέχρι την Τρίτη!

Η Μήδεια είναι πάνω από την Εύβοια και σφυροκοπά τον νομό μας – Δείτε πόσο χιόνι έριξε στην Σέτα

Εικόνες από την κακοκαιρία του 2008 θυμίζει η πυκνή χιονόπτωση που συνεχίζει εδώ και ώρες στην Εύβοια.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η νύχτα στην Εύβοια θα είναι δύσκολη, με τη χιονόπτωση να χτυπά ξανά το μεγαλύτερο μέρος του νομού και να έχει δημιουργήσει λευκό τοπίο παντού.

Η θερμοκρασία είναι κάτω από το μηδέν γεγονός που ευνοεί την πυκνή χιονόπτωση. Ο καιρός στην Εύβοια, δείχνει τα δόντια του με νέο κύμα χιονοπτώσεων που ήδη επηρεάζει πολλές περιοχές της Εύβοιας και τη Χαλκίδα από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας, 15.02.2021 και θα… συνεχίσει έως και τις απογευματινές ώρες της Τρίτης, με τα φαινόμενα της κακοκαιρίας να είναι σε πολλές περιοχές του νομού πολύ έντονα.

Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στο σύνολο του νομού μέχρι και τη θάλασσα οι οποίες θα αφήσουν χιονοστρώσεις και κατά τόπους προβλήματα, ιδιαίτερα στα βόρεια αλλά και στις περιοχές που αντιμετωπίζουν προβλήματα από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Κλειστός ο δρόμος από την Καστέλλα μέχρι το Μαντούδι

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, ο δρόμος προς την Βόρειο Εύβοια είναι κλειστός για όλα τα οχήματα, από το 16ο μέχρι το 42ο χιλιόμετρο, δηλαδή από την διασταύρωση της Καστέλλας μέχρι το Μαντούδι.

Το βίντεο από την Σέτα είναι ενδεικτικό…

Χιόνια στην Σέτα

Που βρίσκεται η Σέτα;

Η Σέτα είναι ορεινός οικισμός της Εύβοιας, χτισμένος σε υψόμετρο 740 μέτρων και είναι ο υψηλότερος οικισμός της Εύβοιας.

Σύμφωνα με πρόσφατη απογραφή, η Σέτα έχει 60 κατοίκους.

Η Σέτα απέχει 128 χιλιόμετρα από την Αθήνα και 19 χιλιόμετρα από τις ακτές του Ευβοϊκού κόλπου, από τη νοτιοκεντρική πλευρά της Εύβοιας.