Χαλκίδα: Δείτε τι απίστευτο έκανε βόλτες έξω από τα σπίτια τους!

χαλκιδα, εικονεσ, σπιτια

Δείτε τι απίστευτο έγινε έξω από τα σπίτια κατοίκων στη Χαλκίδα.

Είναι από τις εικόνες που δύσκολα βλέπει κάποιος σε μεγάλες πόλεις όπως είναι και η Χαλκίδα και δύσκολα θα ξεχαστούν.

Ξαφνικά άνοιξαν το παράθυρο και με το θέαμα που είδαν νόμιζαν ότι ζουν σε ένα δάσος με το καρουζέλ εικόνων να περνά από μπροστά τους.

Οι κάτοικοι πάντως μας λένε πως αυτό είναι ένα καθημερινό φαινόμενο. Βέβαια θα πρέπει να τονιστεί πως οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης δεν είναι επικίνδυνοι εφόσον δεν τους πειράξετε και τους αφήσετε να περάσουν, δεν θα σας κάνουν κακό.

Όσοι πάντως είδαν αυτό το θέαμα έξω από τα παράθυρα τους στη Χαλκίδα, δύσκολα θα ξεχάσουν αυτές τις εικόνες.

Στην φωτογραφία θα δείτε έναν από τους πρωταγωνιστές που έτρεχε να κρυφτεί.

Τα αγριογούρουνα έκαναν και την εμφάνιση τους στη Χαλκίδα και όχι μόνο. Η φωτογραφία είναι από παραθαλάσσιο σημείο της πόλης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αγριογούρουνα δεν έχουν περιορισμό για το που θα εμφανιστούν. Ακόμα και σε μεγαλύτερες πόλεις έχουν κάνει την περατζάδα τους όπως θα δείτε και στο βίντεο.

Συχνά πυκνά είναι και τα παράπονα από αγρότες της Βόρειας Εύβοιας για τεράστιες ζημιές στις καλλιέργειές τους είτε πρόκειται για ετήσιες καλλιέργειες είτε πρόκειται για δέντρα.

Τέλος, νυχτερινός εφιάλτης έχουν γίνει για την Εύβοια και για τη Χαλκίδα, οι… βόλτες αγριογούρουνων όχι μόνο περιφερειακά της πόλης, αλλά ακόμη και σε κεντρικά σημεία.

Τα άγρια αυτά ζώα έχουν προκαλέσει όχι μόνο τεράστια προβλήματα στην περιοχή, αλλά έχουν προκαλέσει και τεράστιες ζημιές, αλλά και τροχαία ατυχήματα.

χαλκιδα, εικονεσ, σπιτια

Πως μοιάζουν τα αγριογούρουνα;

Τα αγριογούρουνα σε πλήρη ανάπτυξη φτάνει τα 110-180 εκ. σε μήκος και τα 170-200 κιλά σε βάρος. Πολλές φορές όμως ξεπερνά τα 250 κιλά.

Έχει πολύ ανεπτυγμένη όσφρηση και ακοή ενώ η όρασή του είναι περιορισμένη, αντιλαμβάνεται κυρίως την κίνηση και όπως τα περισσότερα θηλαστικά δεν βλέπει τα χρώματα.

Οι 4 κυνόδοντες εμφανίζονται αμέσως μετά την γέννηση του.

Οι κυνόδοντες της πάνω σιαγόνας είναι μεγαλύτεροι και ισχυρότεροι απ’ αυτούς της κάτω και όλοι έχουν διεύθυνση προς τα πάνω. Τα αρσενικά έχουν μεγαλύτερους κυνόδοντες από τα θηλυκά.

Γιατί κατεβαίνουν αγριογούρουνα στις πόλεις;

Το συγκεκριμένο φαινόμενο όπου τα αγριογούρουνα κατεβαίνουν στις πόλεις, αποτελεί ένδειξη βελτίωσης του βιοτόπου που μοιραία οδηγεί τα ζώα κοντά στον άνθρωπο. Δεν χρειάζεται πανικός, αλλά σωστά μέτρα αντιμετώπισης…

Τι πρέπει να κάνω αν συναντήσω αγριόχοιρο;

Σε περίπτωση που θα δείτε ένα αγριογούρουνο θα πρέπει να ακολουθήσετε κάποιες συμβουλές. Πρώτα από όλα θα πρέπει:

– Να είστε ήρεμοι και να απομακρύνεστε αργά – αργά από το ζώο, χωρίς να τρέξετε!

– Μην προσεγγίζετε ή μην προσπαθείτε να ταΐσετε το ζώο και τα μικρά του.

– Διατηρήστε μια ασφαλή απόσταση και μην προκαλέσετε το ζώο όπως αν χρησιμοποιήσετε ένα φλας, ενώ φωτογραφίζετε ή ένα μπαστούνι οδοιπορίας ή κάτι άλλο.

– Εάν βλέπετε ενήλικα ζώα με νεαρά χοιρίδια, αφήστε τα μόνα τους γιατί μπορεί να φοβηθούν και να προσπαθήσουν να κάνουν επίθεση να υπερασπιστούν τα νεαρά χοιρίδια.