Εύβοια: Πότε ξεκινά το Θαλασσινό Καρναβάλι της Χαλκίδας το 2024;

Πότε ξεκίνησε το Θαλασσινό Καρναβάλι της Χαλκίδας – Πότε κέρδισε το στοίχημα – Η καραντίνα και τα πέτρινα χρόνια του Θαλασσινού Καρναβαλιού της Χαλκίδας – Πότε θα γίνει το 2024

Πότε ξεκινά το Θαλασσινό Καρναβάλι της Χαλκίδας 2024
Πότε ξεκινά το Θαλασσινό Καρναβάλι της Χαλκίδας 2024

Ένας θεσμός στην Εύβοια είναι το θαλασσινό καρναβάλι Χαλκίδας. Η Χαλκίδα βάζει τα γιορτινά της και γιορτάζει στη θάλασσα.

Η Χαλκίδα φοράει τα αποκριάτικα της κουστούμια και προσκαλεί τους λάτρεις της Αποκριάς στο μοναδικό θαλασσινό καρναβάλι της χώρας!

Πότε ξεκίνησε το Θαλασσινό Καρναβάλι της Χαλκίδας;

Ο θεσμός με το Θαλασσινό Καρναβάλι της Χαλκίδας ξεκίνησε το 2015 με τους πειρατές να προσπαθούν να καταλάβουν το Στενό του Ευρίπου.

Θαλασσινό Καρναβάλι της Χαλκίδας
Θαλασσινό Καρναβάλι της Χαλκίδας

Δεν τα κατάφεραν… και κάθε χρόνο με την βοήθεια των Θεών του Ολύμπου το προσπαθούσαν.

Θαλασσινό Καρναβάλι της Χαλκίδας
Θαλασσινό Καρναβάλι της Χαλκίδας

Ένα σενάριο που διαδραματίζεται στο στενό του Ευρίπου, εκεί που ο Βορράς συναντά το Νότο και τα θαλάσσια ρεύματα μπερδεύονται κάτω από την συρταρωτή γέφυρα της Χαλκίδας.

Θαλασσινό Καρναβάλι της Χαλκίδας
Θαλασσινό Καρναβάλι της Χαλκίδας: Τα θαλάσσια ρεύματα μπερδεύονται κάτω από την συρταρωτή γέφυρα της Χαλκίδας.

Πότε κέρδισε το στοίχημα το Θαλασσινό Καρναβάλι της Χαλκίδας;

Το Θαλασσινό Καρναβάλι Χαλκίδας όταν ολοκληρώθηκε το 2015, κέρδισε το στοίχημα σημειώνοντας, κατά γενική ομολογία, μεγάλη επιτυχία.

Θαλασσινό Καρναβάλι
Δεν έπεφτε καρφίτσα από το Θαλασσινό Καρναβάλι 2015

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και το μικρό διάστημα προετοιμασίας, κατάφεραν με συλλογική δουλειά και μεράκι να αναβιώσουν ένα θεσμό.

Θαλασσινό Καρναβάλι της Χαλκίδας
Πλήθος κόσμου για το Καρναβάλι της Χαλκίδας

Αποδείχτηκε ότι συνέβαλε σημαντικά στην τουριστική προβολή και ανάδειξη της Χαλκίδας, δίνοντας ταυτόχρονα χαρά σε όλους μικρούς και μεγάλους.

Θαλασσινό Καρναβάλι της Χαλκίδας
Θαλασσινό Καρναβάλι της Χαλκίδας

Στόχος του θαλασσινού καρναβαλιού ήταν να παρουσιάσει στη Χαλκίδα μια διαφορετική και πρωτότυπη πρόταση.

Ήταν η αρχή για να δημιουργηθεί ένας θεσμός που στο μέλλον να προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο και θα αναδεικνύει την πόλη εντός και εκτός συνόρων με προφανείς θετικές συνέπειες για την τοπική οικονομία και την αναβάθμιση του τουριστικού της προφίλ.

Θαλασσινό Καρναβάλι της Χαλκίδας
Τα θαλάσσια ρεύματα μπερδεύονται κάτω από την συρταρωτή γέφυρα της Χαλκίδας.

Η καραντίνα και τα πέτρινα χρόνια του Θαλασσινού Καρναβαλιού της Χαλκίδας

Το 2020 ήταν η πρώτη χρονιά που ακυρώθηκε το θαλασσινό καρναβάλι, ήρθε η καραντίνα και τα πέτρινα χρόνια του Θαλασσινού Καρναβαλιού.

Όλες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις της χώρας ακυρώθηκαν με απόφαση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, λόγω της covid 19. Ανάμεσά τους και το Θαλασσινό Καρναβάλι Χαλκίδας.

Όλες οι εκδηλώσεις για τις Απόκριες, όπως ήταν αναμενόμενο, ακυρώθηκαν σε κάθε σημείο της χώρας!

Μια δύσκολη χρονιά που στέρησε το κέφι στους κατοίκους, καθώς μέχρι εκείνη την στιγμή είχαμε δει πολύ ωραίες διοργανώσεις από τον Δήμο Χαλκιδέων.

Θαλασσινό καρναβάλι 2023

Το 2023, το κύριο στοιχείο του καρναβαλιού στη Χαλκίδα, ήταν η θάλασσα, αλλά δεν ήταν τόσο εντυπωσιακό, μιας και είχε μικρότερο κόστος.

Το θαλασσινό καρναβάλι Χαλκίδας είχε παρέλαση πεζοπόρων τμημάτων, μια μεγάλη παρέλαση με τυμπανιστές, άρματα και πλήθος Καρναβαλιστών με ευρηματικές ενδυμασίες και κατασκευές, η οποία ξεκίνησε από το Κόκκινο Σπίτι και κατέληξε στην παραλία Χαλκίδας. Σε αυτό το σκέλος δεν άλλαξε τίποτα με τα προηγούμενα χρόνια.

Το καρναβάλι Χαλκίδας ήταν φτωχό στην θαλασσινή παρέλαση, από τα πλεούμενα και πληρώματα. Δεν είχε σενάριο αλλά μόνο πυροτεχνήματα, εφέ ήχου και φωτός και το παραδοσιακό κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου μέσα στη θάλασσα.

Απογοητευτικό ήταν το θέαμα αφού το θέμα ήταν μια απλή αναφορά στην ιστορία της πόλης, ενώ αντί για παρέλαση αρμάτων στη θάλασσα υπήρχαν μόνο φωτισμένα σκάφη.

Το θαλασσινό καρναβάλι της Χαλκίδας θα έρθει και το 2024
Θαλασσινό Καρναβάλι της Χαλκίδας 2023

Πότε ξεκινά το καρναβάλι Χαλκίδας 2024;

Πότε αρχίζει το Καρναβάλι 2024 στη Χαλκίδα, πόσο θα διαρκέσει;

Σύμφωνα με το εορτολόγιο και τις κινητές ημερομηνίες γιορτών η τελευταία Κυριακή του Θαλασσινού Καρναβαλιού θα πέσει στις 17 Μαρτίου και η Καθαρά Δευτέρα στις 18.

Όσο για τα γαϊτανάκια του Ευρίπου, θα γίνουν μία εβδομάδα πριν. Θα πέσει στις 10 Μαρτίου 2024.

Το θαλασσινό καρναβάλι της Χαλκίδας θα γίνει την τελευταία Κυριακή της αποκριάς ενώ την προηγούμενη μέρα, θα έχουμε την παρέλαση των καρναβαλιστών.

Όσοι μένετε στην Αθήνα έχετε την τύχη να απέχει μόλις 1 ώρα μακριά από εσάς το υπέροχο Θαλασσινό Καρναβάλι της Χαλκίδας.

Ένα Καρναβάλι που λαμβάνει μέρος αποκλειστικά στα Τρελά Νερά του Ευρίπου και που παρόλο που φέτος αναμένεται να πάρει την αναγνωρισιμότητα που του αξίζει, και να βρεθεί στα 5 καλύτερα καρναβάλια της χώρας!

Θα είναι εντυπωσιακό το Θαλασσινό καρναβάλι 2024

Συνάντηση για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις, στο πλαίσιο του «Θαλασσινού Καρναβαλιού Χαλκίδας», πραγματοποίησε την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Δήμητρα Σακελλαράκη, με τοπικούς Φορείς.

Συνάντηση για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις

Κατά τη συνάντηση, η Αντιδήμαρχος ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τις δράσεις και τις εκδηλώσεις που σχεδιάζονται για το φετινό Θαλασσινό Καρναβάλι, το οποίο θα έχει ως κύριο στοιχείο τη θάλασσα, θα είναι εντυπωσιακό και θα χρησιμοποιηθούν σύγχρονα μέσα.

Επιπλέον, σημείωσε ότι θα γίνουν διάφορες εκδηλώσεις και τα δύο τελευταία Σαββατοκύριακα της Αποκριάς, ζητώντας τη συνεργασία και βοήθεια όλων των Φορέων.

Οι εκπρόσωποι των Φορέων κατέθεσαν τις απόψεις τους και τόνισαν ότι θα είναι αρωγοί, ώστε να διοργανωθεί και φέτος με επιτυχία το Θαλασσινό Καρναβάλι, που αποτελεί θεσμό για τον Δήμο Χαλκιδέων.

Το πρόγραμμα για το Θαλασσινό καρναβάλι στη Χαλκίδα

Λίγες μέρες μετά ανακοινώθηκε στις 29 Φεβρουαρίου 2024, ανακοινώθηκε το πρόγραμμα για το Θαλασσινό καρναβάλι στη Χαλκίδα.

Το Σάββατο 16 Μαρτίου θα γίνει η «Παρέλαση πεζοπόρων Θαλασσινού Καρναβαλιού 2024» στις 5 το απόγευμα στην παραλία Χαλκίδας.

Άρματα, τυμπανιστές, καρναβαλιστές, ευρηματικές ενδυμασίες γεμίζουν τη Χαλκίδα, έτοιμοι να παρελάσουν στους ξέφρενους ρυθμούς της Αποκριάς, με μουσικές latin, 80s και disco, ξεκινώντας από το Κόκκινο Σπίτι και καταλήγοντας στη γέφυρα του Ευρίπου.

Η τελετή λήξης του Θαλασσινού Καρναβαλιού Χαλκίδας 2024 παίρνει τη σκυτάλη, με ένα υπερθέαμα φωτός, ήχου, πυροτεχνημάτων, πολλές εκπλήξεις και πρωταγωνιστή τον μοναδικό Εύριπο, που μας καλεί να ανακαλύψουμε τα ίχνη του στις 7 το απόγευμα στην παραλία Χαλκίδας την Κυριακή 17 Μαρτίου 2024.

Η βραδιά κλείνει με μια παραθαλάσσια συναυλία με τον ταλαντούχο, βραβευμένο καλλιτέχνη, Κωστή Μαραβέγια. Ο αγαπημένος τραγουδοποιός, μετά από αρκετά χρόνια βγαίνει εκτός Αθηνών, σε ένα mini tour στη καρδιά του χειμώνα, παρέα με την ατρόμητη κι αεικίνητη μπάντα του και μια χούφτα τραγούδια που μας φέρνουν αγκαλιά, μας σέρνουν στο χορό και μας συγκινούν.

Σε αυτό το άρθρο σας παρουσιάσαμε το πότε ξεκίνησε το Θαλασσινό Καρναβάλι της Χαλκίδας και την χρονολογία που κέρδισε το στοίχημα. Αναφερθήκαμε στην καραντίνα αλλά και στα πέτρινα χρόνια του Θαλασσινού Καρναβαλιού της Χαλκίδας αλλά και στην ημερομηνία που θα γίνει το 2024.