Χαλκίδα: Αλλάζει ριζικά κεντρικός δρόμος της πόλης

χαλκιδα, αλλαζει, κεντρικος δρομος

Έρχεται μεγάλη αλλαγή σε κεντρικό δρόμο στη Χαλκίδα. Αλλάζει ριζικά κεντρικός δρόμος στην πόλη όπως θα δείτε και στις παρακάτω φωτογραφίες. Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες που ακολουθούν θα γίνει αγνώριστο το κέντρο της Ευβοϊκής πρωτεύουσας.

Θα γίνουν εργασίες σε κεντρικό δρόμο και με λίγα λόγια θα γίνει αγνώριστος τους επόμενους μήνες και τα οφέλη για τους δημότες θα είναι πολλά.

Το συγκεκριμένο έργο, θα κάνει τεράστια αλλαγή στο κέντρο της πόλης και παράλληλα θα αναδειχθεί το ιστορικό κέντρο της πόλης, σε έναν εμβληματικό τόπο υψηλής ποιότητας ζωής και επισκεψιμότητας.

Πιο συγκεκριμένα, εκτός από την ασφαλτόστρωση του κεντρικού δρόμου, θα γίνει διαπλάτυνση πεζοδρομίων, κατασκευή αποκλειστικής λωρίδας ποδηλάτου, παράλληλης ροής με τα οχήματα και τοποθέτηση στάσεων ποδηλάτου.

Πρόκειται για την οδό Βενιζέλου που επιπλέον θα δημιουργηθεί και νέα νησίδα πρασίνου, θα κατασκευαστούν ράμπες ΑμεΑ και όδευσης τυφλών.

χαλκιδα, αλλαζει, κεντρικος δρομος

Τα βράδια θα είναι πιο λαμπερός ο δρόμος μιας και θα μπουν νέα φώτα τελευταίας τεχνολογίας ενώ θα περιοριστεί και η στάση στάθμευση πάνω στο οδόστρωμα.

Όλα τα παραπάνω θα στοιχίσουν 4.745.000,00 ευρώ (με Φ.Π.Α.) και το έργο αφορά στην ανάπλαση της Λεωφόρου Ελ. Βενιζέλου, από τη συμβολή με την οδό Αγγελή Γοβιού έως και τον κόμβο του Αγίου Στεφάνου, το οποίο χωρίζεται σε τρία τμήματα.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να δημοπρατηθούν και τα υπόλοιπα δύο τμήματα, το ένα αφορά στην οδό Αρεθούσης, από τον κόμβο του Δάριγκ έως τη συμβολή με την οδό Κιαπέκου (Αρχαιολογικό Μουσείο «Αρέθουσα») και το δεύτερο αφορά στην οδό Αρεθούσης, από τη συμβολή της με την οδό Κιαπέκου έως και τον κόμβο του Αγίου Στεφάνου.

Δημοπρατείται το ένα τμήμα του έργου ανάπλασης της Λεωφόρου Ελ. Βενιζέλου

χαλκιδα, αλλαζει, κεντρικος δρομος

Δημοπρατείται την επόμενη εβδομάδα από (24.04.2023) το ένα τμήμα του έργου ανάπλασης της Λεωφόρου Ελ. Βενιζέλου. Το συνολικό έργο περιλαμβάνει την ανάπλασή των οδών Βενιζέλου – 28ης Οκτωβρίου – Αρεθούσης, από την παραλία της Χαλκίδας έως και τον κόμβο του Αγίου Στεφάνου, η οποία θα γίνει σε τρία τμήματα. Το τμήμα που δημοπρατείται είναι από την παραλία Χαλκίδας έως και το Δάριγκ. Το υπόλοιπα δύο τμήματα αναμένεται να δημοπρατηθούν το επόμενο διάστημα.

Οι εργασίες που προβλέπεται να γίνουν είναι:

– Ασφαλτόστρωση της οδού

– Διαπλάτυνση πεζοδρομίων

– Κατασκευή αποκλειστικής λωρίδας ποδηλάτου, παράλληλης ροής με τα οχήματα και τοποθέτηση στάσεων ποδηλάτου

μεγαλη αλλαγη, κεντρικο δρομο, χαλκιδα

– Δημιουργία νέας νησίδας πρασίνου

– Κατασκευή ραμπών ΑμεΑ και όδευσης τυφλών

– Εγκατάσταση συστήματος ηλεκτροφωτισμού νέας τεχνολογίας

– Περιορισμός και οργάνωση της παρόδιας στάθμευσης

μεγαλη αλλαγη, κεντρικο δρομο, χαλκιδα