Φορολογική δήλωση: Ποιοι πρέπει να υποβάλουν μέχρι τέλος του χρόνου;

Μικρό περιθώριο έχουν να υποβάλλουν τις φορολογικές δηλώσεις οι εξής περιπτώσεις.

1. Συνταξιούχοι που έλαβαν αναδρομικά και ανάγονται στο έτος που αφορούν (ηλεκτρονική υποβολή).

2. Αγρότες που έλαβαν επιδοτήσεις και θα πρέπει να κάνουν συμπληρωματικές δηλώσεις για τα έτη που αφορούν τα ποσά (ηλεκτρονικά).

3. Δηλώσεις θανόντων , οι οποίες υποβάλλονται μέχρι τέλος του έτους, χειρόγραφα στην οικεία ΔΟΥ του φορολογούμενο μέσω των κληρονόμων.

4. Οι φορολογούμενοι που κατέθεσαν αίτηση μεταφοράς στην Δ.Ο.Υ. κατοίκων εξωτερικού για πρώτη φορά και η αίτησή τους εγκρίθηκε μέσα στο 2021, μπορούν να υποβάλουν την φορολογική δήλωση για το φορολογικό έτος 2020, μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του χρόνου.

Γράφει η Μακρή Φωτεινή Λογίστρια Φοροτεχνικός Α’ Τάξης [email protected]

Τι θα πρέπει να προσέξει ο φορολογούμενος

Στις συμπληρωματικές δηλώσεις δεν καταχωρούμε μόνο τα ποσά τα οποία λάβαμε αναδρομικά αλλά στα ήδη καταχωρημένα προσθέτουμε αυτά τον αναδρομικών. Διαφορετική περίπτωση είναι αυτή των θανόντων η οποία δεν είναι συμπληρωματική αλλά αρχική και η οποία καταθέτεται από τους κληρονόμους.

Προσοχή! Θα πρέπει να έχει δηλωθεί ο θάνατος στο Μητρώο της Δ.Ο.Υ που ανήκει αλλά και να έχει γίνει δήλωση κληρονόμων. Αυτή η δήλωση αφορά τα εισοδήματα που απέκτησαν μέχρι τη χρονολογία του θανάτου τους.