Φάρσες, ψέμματα, εικόνες και ευχές για πρωταπριλιά


γιατι λεμε ψεματα την πρωταπριλια, πρωταπριλια quotes, καλημερα πρωταπριλια, ευχεσ για καλη πρωταπριλια, ευχεσ για πρωταπριλια, αστεια για την πρωταπριλια, πλακεσ για πρωταπριλια, φαρσεσ για πρωταπριλια, πρωταπριλια εικονεσ, καλη πρωταπριλια, ψεματα για πρωταπριλια, ευχεσ για πρωταπριλια, καλο μηνα πρωταπριλια, εικονεσ για πρωταπριλια, καλημερα πρωταπριλια,καλη πρωταπριλια εικονεσ, πρωταπριλια στο νηπιαγωγειο, πρωταπριλια quotes,πλακεσ για πρωταπριλια, ευχεσ για καλη πρωταπριλια, φαρσεσ για την πρωταπριλια, πρωταπριλιατικεσ φαρσεσ

Μερικοί ιστορικοί υποθέτουν ότι το έθιμο της Πρωταπριλιάς χρονολογείται από το 1582, όταν η Γαλλία άλλαξε από το Ιουλιανό στο Γρηγοριανό ημερολόγιο, όπως ζήτησε το Συμβούλιο του Trent το 1563. Στο Ιουλιανό ημερολόγιο, όπως και στο Ινδουιστικό, το νέο έτος ξεκινούσε με την εαρινή ισημερία γύρω στην 1η Απριλίου και όχι την 1η Ιανουαρίου.

Όσοι άργησαν να μάθουν για την αλλαγή ή απλά δεν ήθελαν να αναγνωρίσουν ότι η αρχή της νέας χρονιάς είχε μετακινηθεί στην 1η Ιανουαρίου και συνέχισαν να τη γιορτάζουν την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου έως την 1η Απριλίου, έγιναν “θύματα” εμπαιγμού και αστείων με τους “θύτες” να τους φωνάζουν “Κορόιδα του Απρίλη” (April Fools). Αυτές οι φάρσες περιλάμβαναν την τοποθέτηση χάρτινων ψαριών στην πλάτη τους και τον χαρακτηρισμό ως “poisson d’avril” (ψάρια Απριλίου), που λένε ότι συμβολίζουν ένα χαζό ψάρι που το πιάνεις (το κοροϊδεύεις δλδ) εύκολα. Κατ’ επέκταση το “θύμα” της φάρσας θεωρείτο ένα άτομο που το κοροϊδεύεις εύκολα.