Ερέτρια: Τρόμαξαν όταν είδαν δίπλα στον δρόμο

τρομαξαν, ερετρια, δρομο

Από την μία, δεν είχαν συνηθίσει αυτή την εικόνα και από την άλλη τους έκανε εντύπωση πως όλα έγιναν σε ένα οδικό δίκτυο συχνής κυκλοφορίας χωρίς κανένας να τους πάρει είδηση στην Ερέτρια. Όλα έγιναν δίπλα στον δρόμο στην είσοδο της κωμόπολης.

Πιο συγκεκριμένα στην είσοδο της Ερέτριας, δίπλα στον δρόμο, υπάρχει το άγαλμα της μάνας που είναι σύμβολο της ναυτοσύνης για τους κάτοικους και κείτεται εκεί για πάνω από μισό αιώνα.

Για όσους δεν το έχουν παρατηρήσεις είναι ακριβώς στα δεξιά του δρόμου ερχόμενοι από Χαλκίδα και πριν στρίψουμε προς την κωμόπολη όπως βλέπετε και στον παρακάτω χάρτη.

Αρχές της εβδομάδας, όσοι περνούσαν από το σημείο τρόμαξαν με αυτό που είδαν μιας και το άγαλμα είχε φύγει από την θέση του.

Οι πιο ψύχραιμοι σταμάτησαν τα οχήματα τους και πλησιάσαν τον χώρο ώσπου ανακουφίστηκαν μιας και δεν το είχαν πάρει.

τρομαξαν, ερετρια, δρομο

Πεσμένο μπρούμυτα στο χορτάρι βρίσκονταν το άγαλμα της Ελληνίδας μάνας απομακρυσμένο από την βάση του όπως βλέπετε στην φωτογραφία.

Όπως εκτιμούν οι κάτοικοι, οι δράστες ήθελαν να πάρουν το μνημείο που απεικονίζει μια μάνα και ζύγιζε τουλάχιστον πάνω από 100 κιλά για να το λιώσουν σε χυτήριο καθώς ο χαλκός είναι πολύ ακριβός.

Το άγαλμα μιας μάνας που κοιτά τη θάλασσα και αναμένει το παιδί της να γυρίσει από τα καράβια, άγνωστοι θέλησαν να το πάρουν από την Ερέτρια. Μια κίνηση που θα γκρέμιζε την ιστορία της περιοχής

Οι κάτοικοι τρόμαξαν επίσης με την κίνηση σε κεντρικό δρόμο, όπου οι θρασύτατοι δράστες έδεσαν με ιμάντες το άγαλμα και με την βοήθεια αυτοκινήτου κατάφεραν να το αποκολλήσουν από την βάση του.

Μάλιστα τα ίχνη του αυτοκινήτου έχουν μείνει στην περιοχή μιας και χρειάστηκε μεγάλη ταχύτητα για να γίνει όλο αυτό σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους που ενώνει τη Χαλκίδα με την Νότια Εύβοια.

τρομαξαν, ερετρια, δρομο

Ευτυχώς λίγες ώρες αργότερα, συνεργεία του Δήμου το τοποθέτησαν ξανά στην βάση του.

Τους τελευταίους μήνες αρκετές είναι οι κλοπές σε καλώδια της ΔΕΗ αλλά και μετασχηματιστές τα οποία έχουν χαλκό και οι δράστες τα κλέβουν για να τα πουλήσουν πολύ ακριβά.

Όπως βλέπετε και στο παραπάνω βίντεο, δυστυχώς το φαινόμενο δεν είναι τοπικό αλλά πανελλαδικό με τους πολίτες να είναι σε απόγνωση.