Του σταυρού είναι σήμερα νηστεία;

Είναι μια ημέρα νηστείας μα όχι και αργίας.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add evianews.com on Google

Η δύναμη του Τιμίου Σταυρού φάνηκε στο θαυμαστό όραμα του Μεγάλου Κωνσταντίνου, στα 312, ενώ βάδιζε εναντίον του Μαξεντίου κοντά στη Ρώμη.

Οι ιστορικοί της εποχής αναφέρουν ότι ο αυτοκράτορας είδε στον ουρανό, ημέρα μεσημέρι, το σημείο του σταυρού, σχηματισμένο με αστέρια, και την επιγραφή «ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ», επίσης σχηματισμένη με αστέρια.

Από εκείνη την ώρα έδωσε διαταγή το σημείο αυτό να γίνει το σύμβολο του στρατού του. Ο εχθρός κατατροπώθηκε και ο Κωνσταντίνος έγινε μονοκράτωρ του απέραντου κράτους. Δεν είχε καμιά αμφιβολία ότι η δύναμη του Σταυρού του είχε χαρίσει αυτή την περήφανη νίκη, γι’ αυτό προσέγγισε τον χριστιανισμό.

Στις 14 Σεπτεμβρίου, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία τιμά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού, κάνουμε αυστηρή νηστεία. Είναι σαν την νηστεία της Μεγάλης Παρασκευής. Δεν τρώμε λάδι.


Περισσότερα νέα από την Εύβοια

Μυστήριο στη Χαλκίδα: Τι εμφανίστηκε στα σκοτεινά νερά του Ευρίπου; (Βίντεο)

Μεγάλη προσοχή στην Εύβοια – Ποια σπίτια μένουν χωρίς νερό;

Διπλή επιτυχία και πρόκριση για 2η φορά στον Πανελλαδικό Τελικό του Junior Achievement Greece για το 1ο Πρότυπο ΓΕΛ Χαλκίδας

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και προσθέστε το στα αποτελέσματα αναζήτησης για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.

Δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianews του Γιώργου Κουτσελίνη.