Τουρισμός για όλους: Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα;

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό το πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα για το τουρισμός για όλους 2021.

Το πρόγραμμα αφορά στην επιδότηση της διαμονής και, κατά περίπτωση, της χρήσης λοιπών τουριστικών υπηρεσιών (μεταφορά, ξενάγηση σε μουσείο, καταδύσεις κ.ο.κ.) μέσω της χορήγησης ειδικών κουπονιών (vouchers) στους δικαιούχους που επιλέγονται. Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 100 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν σε 365.603 vouchers, από τα οποία μπορούν να ωφεληθούν περισσότεροι από 600.000 Έλληνες.

Πλέον καλύπτεται η διαμονή 2,3 ή 4 ημερών-αντί των υποχρεωτικά 4 που ίσχυε μέχρι πέρσι- και τα ποσοστά κάλυψης αυξάνονται από το 60% στο 80 έως και 100% ανά περίπτωση -με 100% κάλυψη των ατόμων με αναπηρία και επίλυση των ζητημάτων των συνοδών τους-, ενώ εντάσσονται επιπλέον 631 νέα καταλύματα και 41 νέα τουριστικά γραφεία.

Κατά περίπτωση, είναι δυνατή η χορήγηση voucher είτε για εξαργύρωση απευθείας σε τουριστικό κατάλυμα ενταγμένο στο Μητρώο Παρόχων του Προγράμματος είτε σε τουριστικό γραφείο, το οποίο ομοίως έχει ενταχθεί στο Μητρώο.

Ο κατάλογος με το επικαιροποιημένο Μητρώο Παρόχων είναι προσβάσιμος μέσω της εφαρμογής www.tourism4all.gov.gr και επικαιροποιείται: ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΠΑΡΟΧΩΝ – ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ